Drašković prodaje imovinu - Povlači se iz Hercegovine

Drašković prodaje imovinu - Povlači se iz Hercegovine

Predsjednik poslovnog sistema Swisslion i lider Hercegovačkog narodnog pokreta Rodoljub Drašković obratio se javnosti Hercegovine saopštenjem, u kome kaže da ostaje doslijedan sebi i da će povući investicione projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine

"Ostajem dosljedan sebi, da ću ukoliko ne dođe do promjene društveno političkog sistema privrednog ambijenta, povući Investicione projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine", stoji u saopštenju.

Dalje se navodi: " Zaduzbinu-Legat, Gimnazija u Trebinju završava u goku od 5-10 godina, u zavisnosti od finansijske situacije. Svisslion Grour doo Novi Sad, uklanja vam (Vladi Republike Srpske ili HET-u) 64,31% akcija u Industriji Alata Trebinje, uz zakonsku obavezu da platite Svission Group doo Novi Sad iznos od 8.750.025,00 eur, iznos koji je Svisslion  Grupno istraživanje u IAT ad Trebinje."

"Nudimo vam prodaju fabričke hale u Nevesinju, kako biste došli do poslovne infrastrukture, radi realizacije vaseg programa privrednog razvoja Nevesinja. Trazimo da se na datum prijedloge izjasnite do 15.12.2020.  godine", saopšteno je.

"U protivnom Svisslion Group se 21.12.2020.  godine blokirali poslovne račune IAT-a i pokrenuli zakonsku paplatu svojih potrazivanja. Morate biti svjesni svoje društvene odgovornosti. Svjesni ste da IAT ad Trebinje odlazi u stečaj i likvidaciju. Nije isključeno da prehrambena industrija RDT Svisslion doo Trebinje dozivjeti sudbinu fabrike Nevesinju", naglašeno je u saopštenju Rodoljuba Draškovića.

Izvor:rtvbn