Draško Stanivuković: Iza nas je istorijskih 365 dana, ispred nas je decenija uspona (Foto/Video)

Draško Stanivuković: Iza nas je istorijskih 365 dana, ispred nas je decenija uspona (Foto/Video)

– Iza nas je istorijskih 365 dana, ispred nas je decenija uspona – poručio je gradonačelnik Banjaluke na prijemu.

Zajedno sa građanima, donatorima i kompanijama koje su podržale brojne projekte u Banjoj Luci u proteklih godinu dana, gradonačelnik Draško Stanivuković je u Banskom dvoru obilježio godinu dana mandata.

– Iza nas je istorijskih 365 dana, ispred nas je decenija uspona – poručio je gradonačelnik.

Rekavši da je ponosan na sve što je učinjeno u prvoj godini mandata, on se zahvalio svim saradnicima i prijateljima Grada, koji su u protekloj godini dali svoj doprinos ostvarenju i realizaciji značajnih projekata za građane Banje Luke.

– Odlučili smo da prvu godinu dana mandata obilježimo baš sa vama, ljudima koji su bili tu za svoj grad, građanima koji su podržavali akcije Grada, kompanijama i organizacijama koje su donirale novac za naše projekte onda kada ga nije bilo. Zajedno smo sadili, gradili, ukrašavali, pravili parkove, igrališta, klupe, vrtiće i hvala što ste bili uz nas kada smo se suočavali sa brojnim izazovima – poručio je Stanivuković.

On je rekao da je godina iza nas bila izazovna, ali da se to prevazišlo upravo zahvaljujući ljudima koji su imali želju da nešto učine za svoj grad i da ne dozvole da Banja Luka stagnira.

– Hvala vam što ste ove godine bili uz Banju Luku i nadam se da ćete i narednih godina biti uz svoj grad, jer mi koji ovdje stojimo smo prolazni, ali ljubav prema Banjoj Luci mora biti konstantna – zaključio je gradonačelnik.

Tokom prijema emitovan je video u kojem je prikazano sve što je obilježilo prvu godinu mandata, a kako je to izgledalo i kako je gradonačelnik Draško Stanivuković ocijenio protekli period pogledajte u nastavku.

 

Podsjećamo, kako bi se nadomjestio nedostatak sredstava na pojedinim stavkama u budžetu usljed amandmana, problema sa usvajanjem budžeta, prolongiranjem usvajanja rebalansa i odbijanja brojnih prijedloga – gradska adminstracija je donacijama nastojala da riješi gradnju parkova, igrališta, sportskih terena i drugih projekata, a donatorskim sredstvima je podržana i organizacija i proslava Nove godine na otvorenom.

Uz podršku donatora Banja Luka je dobila prvu besplatnu internet zonu, zvučnike u Gospodskoj ulici, prvi defibrilator, parkinge za bicikle ispred Gradske uprave, a donatori su podržali i brojne manifestacije poput Kočićevog zbora, Dana grada i mnoge druge.

Zahvaljujući donacijama, organizovana je i najveća jesenja sadnja, najmlađi sugrađani dobili su nova mjesta za igru u nekoliko naselja, sanirana je kuhinja dječijeg vrtića „Plavi čuperak“, dok je nekoliko školskih dvorišta dobilo zabavne školice, a kroz donatorska sredstva revitalizovan je i Dom omladine.

Ovo je samo dio projekata realizovan uz pomoć donatorskih sredstava, a uz zahvalnost dosadašnjim donatorima, poziv za učešće u akcijama Grada i dalje ostaje otvoren za sve zainteresovane kompanije i pojedince.

Video: Grad Banja Luka/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter