Draško Stanivuković: Eto, sada se ispostavilo da smo od prvog dana bili u pravu za terasu -Kajak-!? (Foto)

Draško Stanivuković: Eto, sada se ispostavilo da smo od prvog dana bili u pravu za terasu -Kajak-!? (Foto)

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju odbilo Radišićevu žalbu za Kajak. Žalba Srećka Radišića, vlasnika SP “Kajak”, za legalizaciju, odnosno privremeno zadržavanje objekta, odnosno bašte otvorenog tipa, odbijena je od strane Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske.

U Rješenju od 15.marta se navodi da se žalba odbija, odnosno da se odbija legalizacija, odnosno privremeno zadržavanje objekta-bašte otvorenog tipa u ulici Save Kovačevića 44 u Banjaluci.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je ovu odluku i istakao da je od strane tog ministarstva “godinu dana bio okarakterisan kao lažov, kao neznalice, kao neko ko krši procedure”.

“Sada, nakon godinu dana, nakon što smo uspjeli da dobijemo bitku da vratimo to zemljište Gradu Banjaluci i da se poruši taj lokal na našem zemljištu, da uđemo u sve procedure, vjerujete sa nekim rizikom s obzirom na to da se ministrstvo tako ophodila sa nama, onda dođe do potpune kapitulacije ministarstva jer ono što su tamo napisali jeste da smo mi od prvog dana bili u pravu”, rekao je Stanivuković.

Foto: GERILA/Arhiva/Draško Stanivuković na rušenju Kajak terase

Stanivuković je dodao da je isto ministarstvo osporilo i gradnju fontane u Parku “Mladen Stojanović”, inače replike fontane koja se nalazila u nekadašnjem parku Petar Kočić.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter