Dragan Jokić i njegov advokat Dragan Stupar zbog radnog spora od 4 godine podnijeli prijavu VSTS-u (Dok.)

Dragan Jokić i njegov advokat Dragan Stupar zbog radnog spora od 4 godine podnijeli prijavu VSTS-u (Dok.)

Dragan Jokić, koji pred Osnovnim sudom u Bijeljini četiri godine vodi sudski spor protiv firme iz Bijeljine koja mu je poštom uručila otkaz koji on nikada nije potpisao, i njegov advokat Dragan Stupar podnijeli su Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS-a pritužbu na rad sudije Selme Šaćirović koja vodi konkretan predmet.

Iz suda u Bijeljini obavještavaju da je sudija Šaćirović na bolovanju i da će kada se vrati sa bolovanja biti upoznata sa našim zahtjevima za informacijama. Napominju da niko pa ni predsjednik suda ne mođe uticati na rad sudija i vođenje predmeta ali da je, isto tako, svaki sudija lično odgovoran za svoje postupke.

Dragan Jokić četiri godine pred sudom u Bijeljini vodi radni spor što je neuobičajeno dugo za radne sporove u Republici Srpskoj. On je kompaniju Lupo Home Line iz Bijeljine tužio jer je nakon godinu dana rada dobio otkaz na kućnu adresu sa svojim potpisom na otkazu iako on nikada nije potpisao otkaz. Tuži ih za neisplaćene plate, neuplaćene doprinose, neisplaćene provizije ali i za krivotvorenje potpisa na riješenju o otkazu ugovora o radu kao i na njegovoj navodnoj izjavi kojom priznaje da je malverzacijam aoštetio firmu za nekoliko desetina hiljada maraka.

Sudski vještak Forenzičkog centra za vještačenje dokumenata iz Banjaluke je u toku glavnog pretresa utvrdio da su Jokićevi potpisi krivotvoreni ali je sudija Šaćirović prihvatila zahtjev tužene strane za novim vještačenjem i zbog toga odredila zastoj u predmetu na neodređeno.

Jokićev advokat, Dragan Stupar rekao je za Gerila info da je ovakvim načinom vođenja postupka njegovom klijentu uskraćeno pravo na pravično i na suđenje u razumnom roku.

Tužbom se traži i da tužena “Lupo Home Line” radniku nadoknadi štetu nastalu nezakonitim otkazom ugovora o radu od prestanka radnog odnosa sa zakonskim kamatama, da isplati neisplaćene dogovorene provizije za prodatu robu kao i da firma za radnika uplati obaveze prema Fondu penzijsko invalidskog osiguranja i Fondu zdravstvenog osiguranja.

Foto naslovna: Siniša Pašalić/RAS Srbija/Osnovni sud u Bijeljini
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter