Dragan Bogdanić izbačen iz SNSD-a - Članstvo u Tesliću od lokalnih izbora traži sankcionisanje Bogdanića


Dragan Bogdanić izbačen iz SNSD-a - Članstvo u Tesliću od lokalnih izbora traži sankcionisanje Bogdanića

Od prošlih lokalnih izbora 2020. godine u Opštinskom odboru SNSD-a u Tesliću traje nezadovoljstvo radom Dragana Bogdanića.

Opštinski odbor SNSD Teslić isključio je iz ove stranke Dragana Bogdanića i Đorđa Gajića, a na prijedlog Izvršnog komiteta.

Nakon što je polovinom oktobra Izvršni komitet Opštinskog odbora SNSD-a u Tesliću donio jednoglasnu odluku da se pokrene inicijativa o isključenju Dragana Bogdanića iz stranke, Opštinski odbor SNSD Teslić je na sinoć držanoj sjednici iz stranke izbacio nekadašnjeg ministra zdravlja u Vladi Republike Srpske.

Dragan Bogdanić je bio visoki funkcioner SNSD-a, koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju ministra zdravlja i bio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Od prošlih lokalnih izbora 2020. godine u Opštinskom odboru SNSD-a u Tesliću traje nezadovoljstvo radom Dragana Bogdanića.

Početkom 2021. godine članstvo SNSD-a u Tesliću uputilo je inicijativu predsjedniku stranke Miloradu Dodiku i potpredsjednici Željki Cvijanović da raspusti Opštinski odbor SNSD-a u Tesliću i smijeni tadašnjeg predsjednika OO SNSD Teslić Dragana Bogdanića, o čemu je Gerila pisala.

Odbornici SNSD-a iz Teslića tada su tvrdili da se “od trenutka preuzimanja rukovođenja Opštinskom odborom Bogdanić bavio malo čime osim zloupotrebom položaja predsjednika stranke, poslanika, ministra, a sada poslanika na BH nivou, u svrhu ličnog bogaćenja, promovisanja svojih ličnih poslušnika i kažnjavanja, kroz pritisak institucija sistema, bilo koga ko se usprotivio njegovim akcijama.

Tvrdili su da je sve navedene aktivnosti Bogdanić sprovodio grubo zoupotrebljavajući ime Milorada Dodika, Željke Cvijanović, drugih funkcionera, funkcionera policije, sina predsjednika Dodika, drugih uticajnih ljudi bliskih predsjedniku i tako dalje. Na taj način je “milionima uvećao svoj kapital, a iz stranke na razne načine otjerao čitav niz mladih i vrijednih ljudi, a Teslićane u ogromnoj većini okrenuo protiv sebe i takve politike koju je vodio”.

Nedugo nakon toga, Milorad Dodik je u aprilu 2021. raspustio opštinski odbor SNSD-a u Tesliću zbog, kako se navelo, loših izbornih rezultata na lokalnim izborima 2020. godine.

Bogdanić je u SNSD-u, inače, slovio kao kadar Željke Cvijanović.

Foto naslovna: Siniša Pašalić/Dragan Bogdanić
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter