Dr Milan Blagojević za Infomedia Balkan: Vučić prije i Vučić poslije


Dr Milan Blagojević za Infomedia Balkan: Vučić prije i Vučić poslije

Vjerujem kako ne treba trošiti mnogo riječi da bismo se podsjetili šta nam je sve loše u posljednjih mjesec - dva učinila Njemačka koja je, projektujući i namećući zajedno sa SAD rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, išla otvoreno za tim da tom rezolucijom za sva vremena žigoše srpski narod, Republiku Srpsku i Srbiju kao navodno genocidne.

S obzirom na notornost zla koje nam je nanijela Njemačka tim svojim poduhvatom, neću trošiti riječi na to nego ću samo podsjetiti šta je Aleksandar Vučić govorio o Njemačkoj prije, a šta ubrzo poslije glasanja o njemačkoj rezoluciji o Srebrenici u UN 23. maja ove 2024. godine.

Dakle, ono što slijedi u nastavku je samo jedno kratko, ali sasvim dovoljno podsjećanje na Vučićevo ponašanje i karakter, kroz šta se, s obzirom na veliku podršku koju mu daje srpski narod i u Srbiji i u Srpskoj, može vidjeti i kakav je karakter našeg naroda u cjelini. Stoga bi bila suvišna svaka dalja riječ koja bi bila dodata na ono što slijedi u nastavku.

VUČIĆ PRIJE 

U izjavi od 19. maja 2024. Vučić za njemačku rezoluciju kaže: "Ko bude glasao protiv ili bude uzdržan biće nam prijatelj i mi ćemo njihove zastave slaviti", dok za druge, dakle i za Njemačku, reče da "ćemo dobro da znamo da nam nisu prijatelji".

Nakon telefonskog razgovora koji je 22. maja 2024. vodio sa kubanskim predsjednikom Kanelom Bermudesom Vučić je istog dana na Instagramu napisao da namjera njemačke rezolucije o Srebrenici, to jest "namera ovakve inicijative za svoj cilj nema očuvanje sećanja na žrtve, već ugrožavanje nacionalnih interesa srpskog naroda i targetiranje Srbije kao genocidne države".

A dan pred glasanje o njemačkoj rezoluciji o Srebrenici u UN, Vučić je 22. maja 2024. na Instagramu napisao: "Videću sutra hoću li moći da se suprotstavim najbezobzirnijima, najbahatijima". Dakle, u tom trenutku Njemačka je za Vučića takva, najbezobzirnija, najbahatija.

VUČIĆ POSLIJE 

Međutim, samo par dana nakon toga, Vučić na polaganju kamena temeljca za izgradnju jedne fabrike u Čačku 28. maja 2024. o toj istoj Njemačkoj, a još više o sebi reče ovo:

"Nemačka je ubedljivo broj jedan u svakom segmentu što se tiče naše saradnje sa bilo kojom zemljom u svetu", nakon čega je njemačkom investitoru  istom prilikom uputio molbu: "Pa vi još jednu fabriku ovde da izgradite, lepo dobijete više od nas".

Za Infomedia Balkan
Dr Milan Blagojević, ugledni univerzitetski profesor i doktor pravnih nauka, bivši član Senata Republike Srpske i pravni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, sudija Okružnog suda u Banja Luci koji je odbio da primijeni Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, koji je nametnuo visoki predstavnik u BiH, što je prvi takav slučaj u BiH pravosuđu.

Foto naslovna: glassrpske.com/Milan Blagojević
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter