Dr. Drljević pozvao građane da izbjegavaju nevakcinisane, Ajanović ga dočekao krivičnom prijavom (Video)

Dr. Drljević pozvao građane da izbjegavaju nevakcinisane, Ajanović ga dočekao krivičnom prijavom (Video)

Predsjednik Bosanske stranke, Mirnes Ajanović, najavio je podnošenje krivične prijave protiv dr. Ednana Drljevića, zbog njegovih stavova o nevakcinisanim osobama. Dr. Drljević je, naime, u jučerašnjem gostovanju na N1 televiziji kazao kako bi građani trebali izbjegavati nevakcinisane ljude, a svim vakcinisanim je poručio da u svoje društvo ne primaju one koji nisu vakcinisani.

Zbog takvih izjava, predsjednik BOSS-a, Mirnes Ajanović, najavio je da će Drljevića dočekati krivična prijava prvog radnog dana.

Saopćenje BOSS-a ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Svi građani su dužni izraziti zahvalnost voditeljici N1 Sarajevo jer se u emisiji Novi dan od 31. 12. 2021. godine suprotstavila neljudskoj diskriminaciji građana od strane dr. Ednana Drljevića, koji je novogodišnjom porukom poručio vakcinisanim da se ne druže sa nevakcinisanim, na način svojstven najradikalnijim nacistima koji su osuđeni tokom Nirnberškog procesa, što je ugrozilo građanski mir i izazvalo uznemirenje građana širom Bosne i Hercegovine.

Ednan Drljević diskriminatorski naziva nevakcinisane opasnim, zanemarujući i stav Svjetske zdravstvene organizacije od 24. 11. 2021. godine da vakcinisani mogu biti zaraženi i prenositi virus kao i nevakcinisani.

U ovogodišnjoj poruci poručujem Ednanu Drljeviću da ga prvog radnog dana čeka krivična prijava Federalnom tužilaštvu FBiH zbog zabranjene diskriminacije „Uznemiravanje je svako neželjeno ponašanje uzrokovano nekom od osnova iz člana ovog Zakona koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobe i stvaranje zastrašujućeg, neprijateljskog, degradirajućeg, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja“, a sve u vezi sa članom Krivičnog zakona Federacije BiH – Nasilničko ponašanje „Ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, nasiljem prema drugom, izazivanjem tuče ili naročito drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava građanski mir, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine“, istakao je advokat Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS – Bosanske stranke, saopćeno je.

DR. DRLJEVIĆ: SVI SE TREBAMO ČUVATI NEVAKCINISANIH GRAĐANA, NE PRIMAJTE U DRUŠTVO TAKVE!

Omikron soj koronavirusa pojavio se u Bosni i Hercegovini, a ljekari očekuju kako će se on vrlo brzo proširiti. Dr. Ednan Drljević izjavio kako očekuju da će 70 posto od ukupnog broja zaraženih biti sa omikron sojem. Peti val je na pragu, upozorio je te poručio: “Treba se čuvati nevakcinisanih”.

“Pretpostavljamo da se ljudi neće puno testirati jer je blaža klinička slika. Zbog toga očekujemo da će se više širiti”, rekao je Drljević.

Zahvalio se građanima Kantona Sarajevo što su se, kako kaže vakcinisali u velikom broju.

“Skoro 60 posto se odazvalo vakcinaciji. Zamolio bih da u svoje društvo ne primaju one koji nisu vakcinisani”, rekao je Drljević.

Na pitanje da li je to diskriminatorno, odgovorio je: “Jeste diskriminatorno, ali je dobro po zdravlje”.

“Svi se trebamo čuvati nevakcinisanih građana”, poručio je.

Video: ba.n1info.com/twitter.com
Izvor: crna-hronika.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter