Dovezene boce: Ispred UKC RS stigao kamion Čađine firme Tehnogas, upletene u aferu -Kiseonik- (Foto/Video)

Dovezene boce: Ispred UKC RS stigao kamion Čađine firme Tehnogas, upletene u aferu -Kiseonik- (Foto/Video)

Kamion firme Tehnogas večeras je stigao ispred Univerzitetskog kliničkog centra RS. Ovo su za Srpskainfo javili čitaoci, koji su poslali fotografije i snimak, na kojima se vidi da su dovezene boce.

Međutim, nakon što je javnost uznemirila afera “Kiseonik”, postavlja se pitanje šta je u njima, s obzirom na to da je firmi “TGT Tehnogas” iz Laktaša zabranjena proizvodnja i promet kiseonika.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je u javnost iznio tvrdnje da firma „TGT Tehnogas“ iz Laktaša nema dozvolu za promet lijekova, odnosno medicinskog kiseonika, koji se koristi kao lijek. Stanivuković je podnio prijavu tužilaštvu, jer se, kaže, u UKC RS isporučuje kiseonik koji nije prošao kontrole, a posao je povjeren firmi koja ima dozvolu za uvoz tehničkog, ali ne i medicinskog kiseonika.

Nakon što je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH zabranila „TNT Tehnogasu“ proizvodnju i promet ovog proizvoda, uz objašnjenje da firma nema dozvolu za ove djelatnosti, u UKC RS stizao je kiseonik koji je isporučivala kompanija Messer.

Piše: Sanja Krasić
Izvor: srpskainfo.com

Iz UKC RS kategorični: Nije tačno da "TGT Tehnogas" ilegalno dovozi kiseonik

Nije tačno da preduzeće "TGT Tehnogas" ilegalno dovozi kiseonik u Univerzitetski klinički centar RS. To su saopštili iz ove zdravstvene ustanove, nakon što je objavljeno da je pomenuta firma u večernjim satima dovezla kamion ispred UKC RS.

– Poovodom objava na pojedinim portalima da firma “TGT Tehnogas” ilegalno dovozi kiseonik za potrebe UKC Republike Srpske, obavještavamo javnost da ta informacija nije tačna. UKC Republike Srpske raskinuo je ugovor sa firmom TGT, te raspisao tender, koji je u toku. S druge strane, već skoro dva mjeseca naša ustanova se snadbijeva kiseonikom kompanije “Messer”, što se može dokazati fakturama – navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, kamion firme “TGT Tehnogas” večeras je snimljen ispred Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Čitaoci portala Srpskainfo su poslali fotografije i snimak, na kojima se vidi da su na kamionu natovarene boce.

Piše: Maja Radoja
Foto naslovna: Ustupljena fotografija
Izvor: srpskainfo.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter