Doveli Patrijarha na poprište najveće pljačke srpskog naroda i Republike Srpske (Foto)


Doveli Patrijarha na poprište najveće pljačke srpskog naroda i Republike Srpske (Foto)

Patrijarha odveli u Vučiju jazbinu - Potpuno nepotrebno, iz dnevnih malih političkih razloga, da dobiju neki poen i narodu prikažu kako je sve u savršenom redu bez kriminala i korupcije, režim koji ne preza ni od čega grubo je zloupotrijebio patrijarha srpskog Porfirija i odveo ga u Vučju jazbinu i zmajevo gnijezdo zvano Alumina i Fabrika glinice Birač u stečaju. To je mjesto velikog kriminala, odakle su izvučene stotine miliona maraka i milijarde, po priznanju Zorana Tegeltije, nacionalni resurs Birča je opustošen i gurnut u stečaj, iz koga nije izašao 9 godina, i partijarh nije ministar privrede pa da obilazi Fabrike i sluša podatke o rezultatima rada.

Od pljačke Litvanaca, stečaja, mafijaškog napada i premlaćivanja bivšeg prvog čovjeka Alumine Mileta Matića, koji nije rasvijetljen a napadnut je jer nije do kraja slušao moćnike iz vlasti i sjenke, do sklapanja štetnih ugovora, pokušaja predaje Batagonu, koji sam pomrsio u zadnji čas, pa do nezakonite i sramne Odluke Vlade da svoja potraživanja preda kompaniji PAVGORD i Gordanu Pavloviću, previše je prljavih stvari zbog kojih patrijarh srpski nikako nije smio doći u Aluminu, jer je poruka vjernicima i narodu pogrešna.

Društvo sa kojim patrijarh srpski Porfirije sjedi u Alumini je posebna priča, jer u svakoj iole uređenoj i pravnoj državi svi bi, od Dodika i Viškovića do dirketora Zorana Stevanovića, već bili na doživotnoj robiji, zbog mnogih zločina počinjenih sopstvenom narodu. Zašto se patrijarh i naša Srpska pravoslavna crkva na ovaj način kompromituju i sramote, i zašto vladika Fotije, koji zna da je ovo što pišem i još mnogo toga drugog i mnogo goreg istina, nije upozorio patrijarha sa kim ima posla i da ne treba ići na mjesto velike pljačke i zločina?

Zašto je Dodik ponovo nekakav „kum hrama“, kao i njegova crvena bratija, ogrću ga i dobijaju nekakva ordenja, zbog prljavih para koje je oteo od naroda pa djelić daju kao nekakav prilog Crkvi, i zašto patrijarh i Crkva korumpirane političare i tajkune, koji su opljačkali, uništili i zadužili narod i državu, na ovaj način pokušavaju predstaviti kao nekakve bogougodnike, vjernike i skromne podvižnike, a oni su sve suprotno od toga.

Patrijarh i Crkva ne smiju djeliti narod, na one koji imaju vlast, pare i moć a koje najčešće blagosiljaju pred kamerama, i narod koji je pokoren i ponižen, a koji je uvijek po strani. Više se puta za mjesec dana patrijarh Porfirije susreo i slikao sa političarima sa obje strane Drine nego patrijarh Pavle za života, a svima bi on trebao biti uzor.

Na kraju moram reći da je velika sramota što sveštenici vladike Jefrema u Banjaluci nisu željeli da služe opijelo i sahrane dvije osobe, majku i sina, koji su pronađeni u poodmakloj fazi raspadanja, jer navodno nisu imali dokaze i krštenicu. Sirotinjo i Bogu si teška!

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter