Dokumentarac –Teslin narod- Sutra TV premijera na Radio televiziji Srbije (Foto/Video)


Dokumentarac –Teslin narod- Sutra TV premijera na Radio televiziji Srbije (Foto/Video)

Dokumentarni film „Teslin narod“, koji je ove godine ušao u nominaciju za oskara, će sutra 10. jula, u 19:50 časova, imati svoju televizijsku premijeru na drugom kanalu Radio televizije Srbije (RTS 2.). Povod za emitovanje ovog fenomenalnog dokumentarca je rođendan velikog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Dokumentarni film "Teslin narod", reditelja Željka Mirkovića, rađen je u koprodukciji "Optimistic film"-a i RTS-a, a otkriva do sada neotkrivene priče o čuvenim Srbima u Americi, njihovom doprinosu razvoju čovečanstva i aktivnom učešću u stvaranju istorije SAD.

VIDEO:

 

U povodu sutrašnjeg Teslinog rođendana održaće se i jubilarni deseti „Dan Nikole Tesle“ u kanadskom gradu Nijagara gdje će se ponovo obilježiti, ovaj put 164 godišnjica Teslinog rođenja.

U organizaciji Srpske škole Nikola Tesla, na Trgu Nikole Tesle, a u neposrednoj blizini Nijagarinih vodopada, kod spomenika našem velikanu, položiće se cvijeće u prisustvu generalnog konzula Republike Srbije u Torontu, predstavnika Nacionalnog parka Nijagara i Nemanje Jevremovića osnivača Teslinog tehničkog muzeja u Kanadi.

Iz Srpske škole „Nikola Tesla“ u Nijagari najavljuju da će zajedno sa Teslinim tehničkim muzejom nastaviti aktivnosti oko toga da se stara električna centrala, urađena prema patentima srpskog naučnika, u kojoj su neki od generatora još uvijek u funkciji, iz 1905-te godine, a koja se nalazi u Nijagari, preuredi u Muzej Nikole Tesle.

Foto naslovna: glasamerike.net
Video: Optimistic film/youtube.com
Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks