Doktor Nestorović upozorio: Čuvajte se ove tri stvari, izazivaju rak - O novom testu za karcinom (Video)

Doktor Nestorović upozorio: Čuvajte se ove tri stvari, izazivaju rak - O novom testu za karcinom (Video)

Nestorović je otkrio i da postoje testovi za ranu dijagnostiku karcinoma. Pedijatar i pulmolog dr Branimir Nestorović, nekadašnji član Kriznog štaba, zakoračio je izvan primarne oblasti svoje ekspertize i narodskim jezikom objasnio šta najčešćče dovodi do pojave karcinoma.

Gostujući u emisiji kod Vanje Bulića, doktor je ocenio da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu okidač za nastanak najopakije bolesti.

Sa druge strane, Nestorović je otkrio i da postoje testovi za ranu dijagnostiku karcinoma.

– Jedan test je 2013. godine patentiran, odobren je od američke Agencije za hranu i lekove. Test otkriva protein koji stvaraju samo maligne ćelije. Kad imate 2 miliona malignih ćelija u organizmu, test je pozitivan. Tad imate tumor koji je veličine 0,8 milimetara – objasnio je stručnjak, ističući da je kod najteže bolesti savremenog sveta najbitnija prevencija.

– A, kad ti dođeš kod doktora smrtno bolestan, to je lečenje. A lečenje, takvo, kakvo je. Kao kad ti čekaš da kola propadnu, voziš ih 20 godina bez 20 godina bez održavanja i odeš kod majstora… – rekao je Nestorović.

Šta je još čuveni stručnjak govorio o ovim i sličnim temama, pogledajte u video snimku.

VIDEO:

 

Foto naslovna: youtube.com
Video: Moje Dobro/youtube.com
Izvor: objektiv.rs

Pratite portal Infomedia Balkan na Fejsbuku i Tviteru