Dodikovi kriminalci u Zvorniku nazivaju izdajnicima i prebijaju opozicionare - Bahati odbornik SNSD-a Dragan Tejić!

Dodikovi kriminalci u Zvorniku nazivaju izdajnicima i prebijaju opozicionare - Bahati odbornik SNSD-a Dragan Tejić!

Još jedan u nizu incidenata i napada u Bronksu na Drini. Nažalost, izgleda da biva napadnut svako ko opoziciono razmišlja i djeluje u Zvorniku. Odbornik vladajućeg SNSD-a u gradskoj Skupštini Dragan Tejić, demonstrirajuci silu i osionost režima i vladajućih struktura, napao je i bez ikakvog razloga i povoda pretukao mladića, koji samo razmišlja svojom glavom i ne slaže se sa bahatom vlasti. Bahati Tejić je pretukao aktivistu DNS-a Steva Pantića, u lokalnoj kafani u mjestu Pilica kod Zvornika, a slučaj je prijavljen policiji.

Incident se dogodio nakon što je mladić svratio na piće u kafanu, u kojoj je Tejić sjedio sa četvoricom ljudi, i odmah je na vratima napao Pantića, počeo da ga vrijeđa, govori da je izdajnik i da u kafani ne služe izdajnike i opozicionare. Mladić je odgovorio i ignorisao upozorenje a onda je odbornik SNSD-a sa svojim prijateljima fizički nasrnuo na Pantića, izudarali su ga i izbacili na silu iz kafane.

Dragan Tejić od ranije je u gradu i regiji poznat kao nasilnik i višestruki prestupnik zakona. Prije dvije godine je uhapšen sa sinom jer je učestvovao u švercu migranata preko Drine i Graničnog prelaza Šepak, ali nažalost ovaj slučaj nikada nije dobio sudski epilog jer je on dio retrogradnih vladajućih struktura u gradu Zvorniku koje su pod kontrolom SNSD-a i gradonačelnika Zorana Stevanovića.

Kako je kriminal zataškan, kako su uhapšeni oslobođeni i izbjegli sudski proces uprkos brojnim dokazima i medijskom izvještavanju, zbog korupcije u policiji i pravosuđu, pisao je početkom ove godine na svom blogu Slobodan Vasković.

Nema sumnje da bahati nasilnik Tejić, kao i drugi lokalni moćnici i funkcioneri vladajućeg SNSD-a, misle da su nedodirljivi, iznad zakona i države i da mogu nekažnjeno raditi šta hoće, pa su pretukli mladića misleći da će ponovo izbjeći odgovornost i kaznu, kao i u ranijim slučajevima zbog više krivičnih djela.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i ostale strukture vlasti nastoje da zataškaju ovaj slučaj, da minimiziraju i relativiziraju nasilje, ali ćemo narednih dana pratiti rad policije i pravosuđa, kakav će Izvještaj podnijeti protiv nasilnika i o svemu obavještavati javnost.

Pretučenom mladiću želim brz oporavak, i nadam se da je ovo posljednji slučaj nasilja, ne samo u Zvorniku već u Republici Srpskoj, da neko zbog političkih stavova bude napadnut i pretučen jer institucije moraju da rade svoj posao i svakom građaninu garantuju bezbjednost i slobodu u skladu sa Ustavom i zakonima.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: gradzvornik.org
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter