Dodikov savjetnik za medije Pera Simić preko režimskih RTRS i Agencije SRNA demolirao Radojičića u BL i Mićića u BN

Dodikov savjetnik za medije Pera Simić preko režimskih RTRS i Agencije SRNA demolirao Radojičića u BL i Mićića u BN

Savjetnk Milorada Dodika za medije Pera Simić je preko režimskih medija RTRS-a i SRNA demolirao poražene kandidate svog šefa na lokalnim izborima u Banja Luci Igora Radojičića i Bijeljini Mića Mićića.

Agresivnom kampanjom u korist Radojičića u Banaja Luci ,a protiv nesvršenog studenta i ekonomski emancipovanog Draška Stanivukovića, i humaniste i bijeljinskog ljekara Ljubiše Petrovića , ozloglašeni medijski guru Pera Simić je preko režimskih medija RTRS-a, a potom i preko Agencije SRNA ustvari napravio kontra efekat i poslao Dodikove favorite u političku prošlost.

I dok je Draško mlad, simpatičan sa potpuno novom političkom građanskom retorikom osvajao simpatije glasača u Banja Luci, Pera Simić, Dodikov medijski mag, je od Radojičića pravio čudovište koje je ličilo na sve sem na kandidata za gradonačelnika grada koji se kandidovao za kulturnu prijestonicu Evrope.

Udarao je Simić svojim instrukcijama na RTRS i njenih urednika i šefova izbornih štabova SNSD u toj medijskoj kući, ali izgleda da se sve vratilo kao bumerang, ali ne Simiću i Radojičiću, nego direktno šefu Miloradu Dodiku, koji je sinoć raspamećeno vikao da je izgubio Banja Luku sa najboljim svojim kandidatom, što Radojičić to i jeste.

Zaboravio je Dodik da je glani krivac za poraz upravo lik iz njegovog najbližeg okruženja kojem je dao na tajno upravljanje i RTRS-om i Agencijom SRNA.

Da tragedija Milorada Dodika bude veća, čovjek poput nekada Vojislava Koštunice, nije obaviješten da je po diktatu Pere Simića Agencija SRNA i njeno uredništvo  čitave izborne kampanje punih mjesec dana bilo na strani korumpiranog svima znanog Nenada Nešića, koji je dan pred izbornu šutnju zabio Dodiku ne nož, nego koplje u leđa , što se tiče Banaja Luke, Bijeljine i Istočnog Sarajeva.

Dodikov čovjek od punog povjerenja kada je u pitanju RTRS, a pogotovo Agencija SRNA, Pera Simić je rasturio Dodikovog kandidata za gradonačelnika Bijeljine.

Osvetio mu se za sve poraze koje je Mićić, od 2008.godine do sinoć priredio kandidatima SNSD od Gavrila Bata Bobara, Miška Milovanovića doktora Maksimovića.

Najveće iznenađenje za medijskog gurua Milorada Dodika , Peru Simića je bio ljekar humanista , prepametni Ljubiša Petrović, koji je u zadnji čas ušao i u politiku i izbornu kampanju i gle čuda pobijedio.

Simić je bio zbunjen , ne zanjući kako na doktora Petrovića.

Pa nikako. Kako nekadašnji konobar sa autobuske stanice u BN da parira najboljem studentu Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Sa Centralom Agencije SRNA u Bijeljini sa čijim urednicima je bio na stalnoj vezi, Pera Simić je smatrao da će pobjeda Mićića doći po difoltu sama od sebe.

Medjutim, ne leži vraže, građanska, humana, topla ljudska riječ doktora Ljubiše nasuprot Mićićevoj izdaji, pokazala se kao pobjednička formula.

Ulje na vatru da izgori medijski plan Pere Simića je bila sjajna urednica RTVBN Suzana Todorić Rađen, koja je objavljivala najvatrenije govore Mića Mićića, sa kojima je pobjeđivao, ali kada je bio kandidat SDS i naroda Semberije.

Suzana, školovani novinar, objavljivala je sve ono što je Mićić od 2008 do 2016.govorio o Dodiku i SNSD-u u RS i BN. I nastao je haos na terenu , ali i kod Simića, jer nije znao kako odgovoriti, a šta on ustvari i zna o novinarstvu, koju to školu ima, koje obrazovanje...

Katastrofa je bilo slušati kako je "ljuti" Dodikov protivnik Mićo Mićić naprasno postao jadni mali sluga, koji je potučen do nogu, kako reče doktor Ljubiša Petrović, ne od njega "nego od naroda".

Sada Dodik ima vremena da razmišlja kako su mu izgubljeni centri poput BL, BN i I.Sarajeva, baš oni centri gdje je Pera Simić imao svoja najača medijska uporišta u RTRS-u i Agenciji SRNA.

Poraz ne samo Dodika , SNSD-a i Radojičića i Mićića, nego i medijskih centara moći Pere Simića, RTRS u sva tri grada i Agencije Srna sa Centralom u BN i najačim dopisništvima u Banja Luci i Istočnom Sarajevu.

Možda već od danas Dodik bude oprezniji kada režimske medije RTRS i Agencija SRNA bude davao na bezrezevnu kontrolu i upravljanje svom guruu Peri Simiću.

Dodik sada ganja neke političke vještice da bi sanirao poraze , ali bi mu bilo bolje da poganja malo i to šta mu je radio i uradio Pera Simić na lokalnim izborima i protiv koga mu je sve pričao iz njegovog najbližeg političkog okruženja.

Mladi Stanivuković, humanista bijeljinski doktor Petrović između ostalog za pobjedu pored naroda, jednim dijelom mogu da zahvale RTRS-u i Agencija SRNI i njihovom uređivaču iz potaje Peri Simiću.

Neka ti je nazdravlje Pero Simiću pobjeda i Draška i Ljubiše, pomogao su koliko si mogao ..., nisu Igor i Mićo jedini koje si polomio na izborima, tu su i Gavrilo Bato Bobar, Miško Milovanović, doktor Maksimović...

Putuj Milorade i ne brini za režimske medije RTRS i Agencija SRNA...dok ih Pera Simić kontroliše... 

Izvor: Infomedia Balkan