Dodikov oficir za vezu sa hrvatskom SOA je Zvonimir Kresojević, vlasnik firme -Bepro- Laktaši (Foto/Video)

Dodikov oficir za vezu sa hrvatskom SOA je Zvonimir Kresojević, vlasnik firme -Bepro- Laktaši (Foto/Video)

1. Milorad Dodik je godinama uspješno prikrivao da je agent Sigurnosno obavještajne agencije Republike Hrvatske (skraćeni naziv SOA). Predaja jasenovačke građe, veto u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, zalaganje za treći entitet...sve su to primjeri Dodikovog rada na terenu.

2. Ipak, posljednjih mjeseci čak i najzagriženijim članovima Crvene Sekte postalo je jasno da je Dodik obični sluga SOA-e. Na Dodikovu nesreću na čelu Hrvatske se trenutno nalazi klovn u vidu Zorana Milanovića. On je svojim nespretnim izjavama u potpunosti razotkrio Dodika.

Foto: Dodik sa Šefom

3. Milanović je prije nekoliko dana potvrdio da je zajedno sa Dodikom, na njegovom imanju u Laktašima, slavio godišnjicu zločinačke akcije „Maestral“, u kojoj su ubijene na stotine civila i opustošen niz gradova.

 

4. Dodik je svakodnevno na vazi sa svojim šefovima u Zagrebu. Ta veza se održava preko SOA. Kao što je to uobičajeno u obavještajnom svijetu, veza između centrale i agenata raspoređenih u inostranstvu održava se preko posrednika.

5. Dodikov oficir za vezu, preko kojeg šalje poruke u Hrvatsku i prima naređenja, je Zvonimir Kresojević. Radi se o vlasniku firme „Bepro“ d.o.o. Laktaši. Kresojević je multimilioner, koji uspješno poslovanje može da zahvali isključivo vezama sa Dodikom.

Foto: Zvonimir Kresojević

6. Uloga uspješnog laktaškog privrednika je samo maska. Kresojevićeva primarna djelatnost je obavještajni rad, koji podrazumijeva prenos informacija na relaciji SOA – Dodik – SOA, i obratno.

 

7. Narednih dana ću objaviti informacije o tome kakvu ulogu su Dodik, Kresojević i klan Veljka Belivuka imali u špijuniranju rukovodstva Republike Srbije. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Video: Nebojša Vukanović/RTRS vijesti/youtube.com
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter