Dodik vilu na Dedinju kupio prije 15 godina za 750.000 evra a godinu kasnije digao kredit - Danas daje izjavu?

Dodik vilu na Dedinju kupio prije 15 godina za 750.000 evra a godinu kasnije digao kredit - Danas daje izjavu?

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik danas će u zgradi Tužilaštva BiH u Sarajevu dati izjavu u predmetu kupovine vile na Dedinju u Beogradu.

Iako je ova afera godinama gurana pod tepih, istraga je nedavno ponovo intenzivirana.

Do sada je saslušano na desetine svjedoka i prikupljeni su brojni materijalni dokazi, kako iz BiH tako i Srbije.

Dodik je vilu prije 15 godina platio 750 hiljada evra. Kada je ova afera otvorena, on je tvrdio da je spornu nekretninu platio novcem od kredita koji je podigao u Pavlović banci.

Tužilaštvo treba da istraži i tvrdnje da je Dodik taj ugovor ovjerio pečatom Vlade Replike Srpske. 2016. godine, Dodik je negirao te navode.

Međutim, advokat Duško Tomić kaže da to nije tačno i da je Dodik tek godinu dana nakon kupovine nekretnine digao kredit.

Podsjetimo da je SDS, odnosno tadašnji predsjednik te stranke Mladen Bosić, prije skoro sedam godina podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika i više lica zbog izvršenja više krivičnih djela.

Pored Dodika krivična prijava je tada podnesena i protiv vlasnika Pavlović Internacional banke Slobodana Pavlovića, Radomira Jovanovića, direktora banke Petra Lazovića, bivšeg direktora Slobomira Blaga Blagojevića, članova nadzornog odbora Pavlović banke Mile Pavlović i Milovan Erić, kao i tadašnje direktorice Agencije za bankarstvo Slavice Injac.

Pomenuta grupa se sumnjiči da su izvršili krivična djela zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja krivičnog zakona Republike Srpske i BiH, davanje i primanje mita, udruživanje radi činjenja kriivčnih djela i organizovanog kriminala.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter