Dodik u “izolaciji” zbog vrlo bliskog susreta sa Razjarenim Ruskim Medvjedom


Dodik u “izolaciji” zbog vrlo bliskog susreta sa Razjarenim Ruskim Medvjedom

Virus "RRM12/20": Dodik u “izolaciji” zbog vrlo bliskog susreta sa Razjarenim Ruskim Medvjedom; Ruski Vukovi traže Velikog Žrtvenog Jarca, kako bi Kremlj napravio malu pauzu u procesu odvlačenja Dodika sa političke scene na deponiju IkonoKradica; Potkovani Satler u funkciji Njegovateljice Razbucane Osobe “odnedavno poznate Interpolu”


1.

“Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nalazi se u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa osobom pozitivnom na virus korona.

U saopštenju iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH navedeno je da je Dodik testiran na Covid - 19, a rezultat testa je negativan”, navedeno je, 19.11.2020. godine, iz Dodikovog kabineta.


2.

Budući da je u izolaciji, nije “mogao” da se oglasi u vezi sa ukradenom Ikonom iz Luganska, koju je poklonio Sergeju Lavrovu i izazvao incident svjetskih razmjera i u kojem je sebe predstavio kao zadnjeg sjecikesu.

Lavrov, koji je režiser cijele priče, ukradenu Ikonu iz Luganska, kako je obajvio MIP Rusije, vraća “poklonodavcu radi daljeg razjašnjavanja njene istorije putem Interpola”, što će reći da je Dodik već pod istragom.


3.

Kada saberem 1. i 2. zaključim da je Dodik u izolaciji, jer je imao vrlo vrlo blizak susret sa “Ruskim Medvjedom”, poprilično razjarenim zbog njegovog ANP konvertitstva i ostalih izdaja.

Pirlikom tog susreta Dodik je brutalno pocijepan, srećom je sve to preživio, a sada vida, u izolaciji, duboke rane. Hvala Bogu pa je negativan na Covid 19., jer mu je “RRM 12/20” donio ogromne zdravstvene probleme i javnosti prikazao sve njegove komorbiditete. Listom toksične.


4.

Nema besplatnog sastanka sa Vladimirom Putinom; Cijena koju Dodik plaća za izdaju interesa Gospodara sa Istoka, kojem je prebjegao od Gospodara sa Zapada, ogromna je, zasad. I manji je dio ukupnog računa koji će tek da plati.


5.

Ukazuju na to i poruke ruskog “medijuma” Vuka Jeremića i njegovi  Ruski FB postovi-naređenja, u kojima navodi da je “Milorad Dodik uručivanjem ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu skupocene ikone očigledno ‘pribavljene na problematičan način’, naneo blamažu celom srpskom narodu i počinio vrhunsku brljotinu za koju će neko morati da odgovara“.


6.

Vuk, koji mnogo duguje Moskvi, napisao je i sljedeće: „Nema dileme je da je ikona pribavljena na problematičan način - ne bi se ruska diplomatija odlučila bez ozbiljne provere da se od nekog bliskog Moskvi, a Dodik to jeste, tako nedvosmisleno distancira i opere ruke“, naveo je Jeremić.

Nakon ova dva teška šamara Dodiku, Jeremić je poslao i poruku “da se neće pridružiti zahtevima za Dodikovu ostavku”, i da zbog specifičnosti izbornog sistema i zakona BiH, kao i aktuelnih okolnosti, “ne misli da bi to u ovom trenutku bilo u našem nacionalnom interesu“.


Jeremić je plitak do suza - ne traži ostavku Dodika - “jer to ne bi bilo u našem nacionalnom interesu”, iako tvrdi da je nanio „blamažu celom srpskom narodu i počinio vrhunsku brljotinu za koju će neko morati da odgovara“.


Ne samo da je plitak, već je i licemjer bez granica, budući da, kao nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije, odlično zna da je Lavrov, protokolom do kojeg Rusi maksimalno drže, bio detaljno upućen koji poklon će mu Dodik uručiti i da je znao da je taj poklon ukraden.


Jeremić zna da je Lavrov elegantno slomio Dodika kao trsku, tu nema dileme, ali je dobio zadatak da Dodiku prenese nova naređenja iz Kremlja. 


I on mora da sluša, zato je vrlo precizno sve naredbe javno i prenio, jer Rusija želi da javnim surovim kažnjavanjem Dodika pošalje poruku drugim svojim teklićima da ni ne pokušavaju da krenu njegovim konvertitskim putem.


Satiranje Dodika je pokazna vježba Ruske moći nad onim koji joj služe, što Velika Sila sebi može dozvoliti.


Uostalom, već je odabran Dodikov nasljednik, pa Rusija može sa IkonoKradicom da radi šta hoće, koliko dugo hoće, jer je kraj uvijek isti - uklanjanje sa političke scene; Sada ili za godinu, Rusima to nije bitno.


7.

Pitanje je na čiji nacionalni interes Jeremić misli: na srpski ili ruski? Očito na ruski, a njegov post je direktna ruska poruka Dodiku da, ako želi da još malo javno politički trune, mora početi da u potpunosti izvršava naloge Kremlja.

Proces njegovog uklanjanja sa političke scene, koji je Rusija otpočela, biće završen, ali, ako bude bespogovorno slušao, moguć je par pauza na tom putu do deponije.

Da je proces uklanjanja nezaustavljiv, bez obzira na pauze, najbolje potvrđuje rečenica MIP-a Rusije da ukradenu Ikonu iz Luganska “vraća poklonodavcu radi daljeg razjašnjavanja njene istorije putem Interpola”, što će reći da je Dodik već pod istragom.


8.

“Neko će morati odgovarati”, vrišti Jeremić, sugerišući Dodiku da bi bilo jako dobro da nađe nekog žrtvenog jarca, ali baš Velikog, kojeg će prinijeti na “Oltar javnosti”, kako bi sebi omogućio još neko vrijeme opstanka i ispunjenja obaveza preuzetih od Kremlja.


Jeremić traži da se žrtvuje neko “visoko u hijerarhiji vlasti, transparentno suoči sa konsekvencama i nađe na udaru zakona; Sve manje od toga bi bilo poniženje za RS, nedostojno našeg naroda i istorijskih veza koje imamo sa Rusijom”.


Jeremić, izvan svake razumne sumnje, Dodiku jasno poručuje da mora ukloniti nekog iz vlasti, visokoopozicioniranog, kojeg Rusija doživljava igračem Zapada; To je, opet, neko iz najužeg vrha SNSD-a.


9.

Zato je Dodik u “izolaciji” - zna on već ko je “Veliki žrtveni jarac”, ali traži način kako da ga razapne “konjima na repove”; Kako god to učini, neće se oprati: On je taj koji je ukradenu Ikonu iz Luganska poklonio Lavrovu i on je taj koji je bio u njenom posjedu, što je bogohulno, blasfemično i odvratno. 


Ne postoji taj “Veliki žrtveni jarac” koji Dodika može spasiti vječne sramote - da je dio Pljačkaša Pravoslavnih Hramova u Lugansku i da to nije ni krio!!!

10.

Razjareni Ruski Medvjed (“RRM 12/20”) strpljivo čeka da Dodik dopuže, vukući sa sobom “Velikog Žrtvenog Jarca”, što bi mu omogućilo pauzu u odvlačenju na deponiju.


11.

Dodik tihuje u “izolaciji” - Rasplet ove epizode Dodikovog uklanjanja sa političke scene, koji će ga usporiti, ako Jarac bude baš veliki ili, ubrzati, ako jarac ne bude po Ruskoj volji, tek je pred nama.

12.

U cijeom trileru oko Ikone iz Luganska i njenih čudotvornih moći satiranja ruskih sluga, promakao je, kao potpuno nezapažen, istup Johana Satlera, šefa Evropske Delegacije u BiH, koji je, javno, stavio nekoliko hladnih obloga na Dodikovo pobucano čelo, čime je, po ko zna koji put pokazao, da je u funkciji Dodikovih i interesa Dragana Čovića.

“Svaki dan radim na pribiližavanju BiH EU, ali se Dodik pokazao korisnim u mnogim slučajevima”, naveo je Satler, 19.11.2020., usred “Kruga Ikone”.

Satler je, sa aspekta EU, tek diplomatski “mali miš”, ali bez obzira na to, EU bi itekako trebala da obrati pažnju na njegovu ličnu interesnu umreženost sa Dodikom i Čovićem, o kojoj sam već pisao i koja se reflektuje kroz ovakve neistinite izjave! Dobro Potkovane”!


Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/