Dodik spremio funkciju za Tegeltiju

Dodik spremio funkciju za Tegeltiju

Nedavnim sastankom, krokodilskim suzama i velikom zabrinutošću za bezbjednost odlazećeg predsjednika Visokog i sudskog savjeta Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije, pružanjem javne podrške i pokušajima spašavanja svog omiljenog kadije, Milorad Dodik i Željka Cvijanović do kraja su otvorili karte i pokazali ono što svi znamo – da je Tegeltija bio i ostao pijun u njihovim rukama koji ima zadatak da opstruiše svaku istragu, pronevjere, ubistva, sporne nabavke i korupcionaške afere protiv čelnika režima i vladajuće stranke, te da se montiranim procesima progoni njihove kritičare i opoziciju.

Tegeltija se povlači jer su mu stranci poslali jasnu poruku da će se otvoriti kanalizacija i na površinu u javnost isplivati snimci brojnih potkivanja i zloupotreba, dogovaranja procesa, izbora sudija, tužioca, velikih afera, i da je bolje da se sam povuče nego da bude smijenjen, javno linčovan i na kraju procesuiran. Zbog toga će Tegeltija danas u 14 časova podnijeti ostavku, pokušavajući sebe da proglasi žrtvom, ali njegove jeftine predstave i pisanje režimskih medija, koji su kao jedan stali u njegovu odbranu, neće mu biti od velike pomoći jer je svima postalo jasno šta se dešava iza kulisa.

Dodik je već spremio novu funkciju za svog omiljenog dvorskog kadiju, i za početak trebao bi biti najvjerovatnije imenovan za direktora Agencije za državnu upravu Republike Srpske, nakon što se obave neke formalnosti. Nakon „rekonstrukcije“ Vlade i uklanjanja Radovana Nejakog Viškovića, koja bi trebalo da se dogodi posle nove godine i usvajanja budžeta, Milan Tegeltija trebao bi biti postavljen za novog ministra (ne)pravde umjesto Antona Kasipovića. Na taj način do kraja će se ogoliti način funkcionisanje nakaradnog sistema.

Piše: Nebojša Vukanović

Izvor: nebojisavukanovic.blogspot.info