Dodik se ruga javnosti -Vidim da novinari brane klevetu i laž- -Ne zna- da je -privatizovao- pravosuđe? (Video)

Dodik se ruga javnosti -Vidim da novinari brane klevetu i laž- -Ne zna- da je -privatizovao- pravosuđe? (Video)

Dodik o kriminalizaciji klevete: “VIDIM DA NOVINARI BRANE KLEVETU I LAŽ!” Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, u svom stilu je komentarisao reakciju medijske zajednice na predloženi nacrt izmjena Krivičnog zakonika kojima se kleveta i uvreda uvode u krivično zakonodavstvo.

“Biću brutalno iskren. Čudite me. Vidim da branite da se kleveće i laže. Niko ko iznosi istine ne bi trebao da ima problema – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da niko ne juriša na novinarske strukture, niti na bilo šta drugo, i dodao da očekuje da ovaj nacrt a samim tim i izmjene Zakona, podrže i sami novinari.

“Javni prostor je zagađen neistinama, a vi se niste potrudili da to ne bude tako. I što je u toj apsolutnoj slobodi koja je za neke bila primamljiva da lažu, kleveću, vrijeđaju ljude, iznose neistine i tako dalje, došli smo do toga da je to društveno neodrživo”, naglasio je Dodik.

“U javnoj raspravi sve strahove koje ima medijska zajednica i mediji, mi ćemo eliminisati, objasnićemo da to treba da bude naša zajednička priča. Ako želite da zadržite dio svog profesionalnog odnosa prema onome što radite, onda i vi treba da se odreknete onih koji spekulišu u javnom prostoru u ime svih medija”, rekao je Dodik.

Nagalasio je da će u javnoj raspravi sve strahove koje ima medijska zajednica, mediji, biti eliminisati, te da će lično razgovarati sa svakim urednikom i novinarom o strahovima koje imaju.

“Ja nisam protiv vas, koliko su neki od vas protiv mene. Sloboda medija mora biti apsolutna, ali u okviru onoga što štiti slobodu drugih. Nije prihvatljivo da se u javni obračun unosi sve ono što je neistina”, rekao je Dodik.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske usvojila je na posljednjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima se uvodi novo krivično djelo protiv časti i ugleda, odnosno krivično djelo uvrede i klevete.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter