Dodik pozvao Nešića večeras na sastanak - Nešić kratak i jasan: Ne dolazim!

Dodik pozvao Nešića večeras na sastanak - Nešić kratak i jasan: Ne dolazim!

U Banjaluci večeras imamo sastanak lidera koalicije. Pozvan je i gospodin Nešić (Nenad)..., kaže Dodik. Nešić ekspresno odgovorio: - Ne dolazim! Izlazak DNS iz vladajuće koalicije sa SNSD-om uzdrmala je vlast u Republici Srpskoj, posebno što se to dešava u vrijeme izborne kampanje za lokalne organe vlasti. Iako lider SNSD-a pokušava da u javnosti ostavi utisak da mu je svejedno, nije baš tako jer je u pitanju raskid sa koalicionim partnerom koji mu je bio sve do sada glavna podrška u vlasti.

Dodik je rekao da je zbog najnovije situacije u koaliciji zakazao za večeras sastanak lidera vladajućih stranaka u Banjaluci. Dodik kaže da mu je žao što je DNS izašao iz koalicije. Smatra da su "prenaglili i malo pretjerali". "Kako će se stvari odvijati dalje vidjećemo narednih dana. U Banjaluci večeras imamo sastanak lidera koalicije. Pozvan je i gospodin Nešić (Nenad) kako bi objasnio način šta je u pitanju", kazao je Dodik.

Kako BN saznaje Nešić je na poziv ekpresno odgovorio: - Ne dolazim!.

Skupštinsku većinu, koju vodi SNSD, čini SP, NDP Dragana Čavića, Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, dva poslanika tzv. Obrenove grupe, kao i poslanici dvije stranke nastale nakon izbora, tako što su mandate stranaka na čijim listama su bili prenijeli u novoformirane stranke. To je DEMOS Nedeljka Čubrilovića, bivšeg zamjenika predsjednika DNS-a i SPS Gorana Selaka, bivših socijalista Petra Đokića.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks