Dodik po principu -toplo-hladno- sluđuje narod -Predstoji nam borba da se oslobodimo od BiH- (Video)


Dodik po principu -toplo-hladno- sluđuje narod -Predstoji nam borba da se oslobodimo od BiH- (Video)

Samo dva dana nakon poruka o suživotu, Milorad Dodik se vratio na svoj uobičajeni narativ.

Ako je neko bio “zabrinut” nakon nedavne Dodikove poruke o suživotu, danas je mogao da “odahne”. Predsjednik Republike Srpske se vratio svom uobičajenom narativu.

U obraćanju prisutnima na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Banjaluci, Milorad Dodik je, između ostalog, poručio i da Republici Srpskoj predstoji još jedna borba.

“Snažan je naš otpor svakoj vrsti ugnjetavanja koji imamo ovdje. Nama predstoji još jedna borba, a to je da se oslobodimo od BiH”, rekao je Dodik.

Foto: Gerila

Zanimljivo je da je prije samo dva dana, tokom govora na otvaranju obnovljene džamije Arnaudije u Banjaluci, predsjednik Srpske izjavio da suživot i tolerancija nemaju alternativu.

“Svako ima pravo da bude svoj na svome. Može da bude drugačiji, pripadnik, jednog, drugog ili trećeg naroda, ali ono što zajedno moramo da gradimo jeste mir na ovim prostorima. I sada svjedočimo tome da je džamija ponovo izgrađena, što znači da se život nastavlja dalje. Ovaj prelijepi objekat treba da koriste vjernici i da im niko ne smeta u njihovim molitvama, kako ovdje u Banjaluci, tako i u cijelom regionu. Izgradnja džamije, ali i naše okupljanje ovdje, veliki su uspjeh i primjer svima, ovdje, ali i šire, da suživot i tolerancija nemaju alternativu”, rekao je tom prilikom Dodik.

Opet, dvije sedmice prije otvaranja Arnaudije, tokom boravka u Rusiji, Dodik je izjavio da sa Bošnjacima “ne želi da dijeli ni vazduh, a kamoli neke druge vrijednosti”.

Dakle, u dvije sedmice Dodik dva puta mijenjao narativ, od toga da sa Bošnjacima ne želi da dijeli ni vazduh, preko poruka o suživotu, do najavljivanja borbe za “oslobođenje” Republike Srpske od Bosne i Hercegovine.

U suštini, ništa neuobičajeno za Milorada Dodika. Do sada je često mijenjao narativ, gotovo na dnevnom nivou, naizmjenično pozivajući na dijalog i suživot, s jedne strane, i prijeteći secesijom i vrijeđajući druge narode, Bošnjake prije svih, s druge strane.

Video: RTRS vijesti
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter