Dodik otvoreno zaprijetio -odmazdom- Spisak kadrova DNS za -odstrel- Smjene kreću sa lokala

Dodik otvoreno zaprijetio -odmazdom- Spisak kadrova DNS za -odstrel- Smjene kreću sa lokala

Dodik otvoreno zaprijetio odmazdom; SNSD već pripremio spisak kadrova DNS-a za "odstrel"; Smjene DNS-ovaca kreću sa lokalnog nivoa. Milorad Dodik se pripremao za svaku varijantu u vezi koalicije sa DNS-om; Zbog toga su u centralu SNSD-a, prije dva dana, dostavljeni spiskovi svih pripadnika DNS-a koji imaju funkcije u Gradovima i opštinama gdje je SNSD na vlasti. Svi oni će, prema mojim izvorima, biti smijenjeni u naredne dvije sedmice; Takvim potezom, računaju u SNSD-u, dodatno smanjuju šanse za kvalitetnim rezultatom DNS-a na lokalnim izborima. Smjena će biti i na pozicijama direktora entitetskih firmi koje obnašaju pripadnici DNS-a.

Dodik je danas, prije odluke Predsjedništva DNS-a, izjavio da će poštovati svaku njihovu odluku, ali ih i pozvao da ostanu u koaliciji. Nije propustio priliku ni da zaprijeti. "Mi nemamo potrebe da tolerišemo ništa. Ako neko hoće da bude vani, biće vani i mi ćemo veoma efikasno pomoći da oni budu vani, ako hoće", rekao je Dodik. On je, prema pisanju medija, najavio da će se svakom opštinskom odboru DNS-a koji otkaže koalicioni ugovor sa SNSD-om oko podrške kandidatima ove stranke, desiti odmazda. "Kada je u Prijedoru DNS krenuo u aktivnosti sa SDS, otišla je ministar iz Prijedora i neki važni ljudi. Kada su to prekinuli, onda smo ponovo počeli da sarađujemo", zaprijetio je Dodik pripadnicima DNS-a.

Piše: Slobodan Vasković

DNS odlučio da napusti Dodikov Režim; Izašli i iz koalicije na državnom nivou i raskinuli koalicioni dogovor za lokalne izbore

Predsjedništvo DNS-a jednoglasno je, kako sam to i najavio, odlučilo da raskine koaliciju sa SNSD-om. Nenad Nešić, predsjednik te stranke, saopštio je da DNS izlazi iz koalicije sa SNSD-om na svim nivoima. Raskinut je i koalicioni sporazum naparavljen sa SNSD-om za lokalne izbore.

Do pucanja koalicije između DNS-a i SNSD-a došlo je nakon odluke Milorada Dodika da Nešića prisili da napusti poziciju v.d. direktora JP "Putevi RS", 14.10. o.g. DNS je bio u koaliciji sa SNSD-om i SP-om Petra Đokića od 2006. godine. Ovim potezom DNS-a konačno je pukla koalicija koja je ekonomski, finansijski, privredno i u svim drugim segmentima uništila i temeljno opljačkala RS.

Piše: Slobodan Vasković

(Nezvanično) DNS izlazi iz vladajuće koalicije sa SNSD-om na entitetskom i državnom nivou; Gradskim i opštinskim nivoima ostavljen rok do 21.10. da odluče koga će podržati na lokalnim izborima

DNS je, kako tvrde moji izvori, na Kolegiju stranke odlučio je da izlazi iz vladajuće koalicije na entitetskom i državnom nivou. Gradskim i opštinskim nivoima ostavljen je, prema njihovim riječima, rok do 21.10. da se odluče koga će podržati na lokalnim izborima. Ovu Odluku treba da potvrdi i Predsjedništvo stranke.

Piše: Slobodan Vasković
Foto naslovna: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks