Dodik moli Nešića da ne napušta koaliciju - Nešić odlučan da ide do kraja (Foto)

Dodik moli Nešića da ne napušta koaliciju - Nešić odlučan da ide do kraja (Foto)

Šamaranje Dodika završeno: Dodik, 14.10., Nešića optužio za pljačke i iznude (čak i po Nevesinju) i prisilio da se proglasi “bolesnim”; Da li je Dodika, nakon Nešićevog nasilnog ataka, potrebno smjestiti u “Sigurnu kuću”?

Šamaranje Milorada Dodika, materijalizovano kroz blokadu kružnog toka u Lukavici (opština Istočno Novo Sarajevo), koje mu je upriličio Nenad Nešić, inače “bolestan”, završeno je. Sada se očekuje Dodikov odgovor na šamare Nešića, kojeg je prisilio da podnese ostavku 14.10., uz obrazloženje da to čini “iz zdravstvenih razloga”.


Da li će Dodik, nakon ovih šamara, okrenuti “drugi obraz”, kao njegov stari partner Marko Pavić, nakon njegovih udaraca otv orenim dlanom pitanje je svih pitanja?! Nešić je, na petominutnom sastanku, 16.10., saopštio Dodiku da DNS napušta režimsku koaliciju. Nije izgledao baš najzdravije. Sastanak je trajao prekratko da bi pojasnili zbog čega Dodik koji je Nešića 14.10 okarakterisao kao “reketaša” koji iznuđuje čak i po Nevesinju, kriminalca kojeg treba odmah zatvoriti, pri tom mašući papirima koji to dokazuju, nije zatražio od Tužilaštva da istraži Nešića?!

Zbog svih navedenih optužbi i dokaza koje mu je Dodik predočio, Nešić se proglasio “bolesnim” i dao ostavku, a onda Dodiku, dva dana kasnije, blokadom saobraćajnice upriličio šamaranje. Dodik je dozvolio Nešiću pljačku desetina miliona KM, spriječio njegovo hapšenje u nekoliko navrata, spriječio procesuiranje tri krivične prijave protiv gangstera, a sada je doživio pravi debakl od svog “najboljeg” učenika koji sve češće pokušava dokazati da je prevazišao “učitelja”.

Dodik je pao prenisko, tu nema dileme, čim je dozvolio da ga sociopata, kleptokrata i gangster Nešić javno šamara. Otrovno Blato u kojem se nalaze i Dodik i svi njegovi nešići, selaci i ostali zlikovci, njihovo je prirodno okruženje, ali za Dodika bi, ipak, trebali obezbijediti "sigurnu kuću", jer su kriminalci koje je inaugurisao beskrupuloni koliko i on.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Nešić silom na Dodika: Pristalice Nenada Nešića blokirali kružni tok u Lukavici, opština Istočno Novo Sarajevo (foto); Na sastanku, 16.10., Nešić saopštio Dodiku da DNS napušta koaliciju

Pristalice Nenada Nešića večeras su blokirali centar opštine Istočno Novo Sarajevo. Niko ne zna razlog, a pretpostavlja se da je "zdravstveni", jer je Nešić, prisiljen od Milorada Dodika, morao da podnese ostavku na poziciju v.d. direktora JP "Putevi RS" i to "zbog bolesti". Dodik i Nešić održali su sastanak koji je završio nešto iza 19 časova i na kojem je Nešić obavijestio Dodika da DNS napušta koaliciju. Sastanak je trajao svega pet minuta.

Tokom dana, posebno u satima prije sastanka, Nešićevi "vojnici" pozivali su na okupljanje i "demonstraciju sile". "Silu" demonstriraju blokadom centra opštine pred izlazak iz vladajuće režimske koalicije, "kako bi uplašili SNSD". Dodikova višegodišnja podrška Nenadu Nešiću i njegovim brutalnim pljačkama sada mu se obija o glavu, jer je Nešić svjestan da bez pozicije direktora JP "Putevi RS" ne znači ništa. Kako će Dodik da odgovori na ovu Nešićevu javnu šamarčinu tek ćemo imati priliku da vidimo: Možda okrene i drugi obraz, kao Marko Pavić kada ga je šamarao!!!

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Dodik moli Nešića da ne napušta koaliciju - Nešić odlučan da ide do kraja!

U popodnevnim časovima u jednom banjalučkom restoranu došlo je do kratkog sastanka lidera SNSD-a Milorada Dodika i DNS Nenada Nešića. Kako BN TV saznaje Dodik se očito "prekontao", pa Nešića moli da ne izlazi iz koalicije. Kako BN TV sazanaje, Nešić koji je nedavno izabran za predsjednika DNS-a, ne misli više da "trpi" udarce od Dodika sa kojim su u vlasti od 2006. godine.

Do sastanka Dodika i Nešića došlo je uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva DNS-a na kojoj će se razmotriti najnovije turbulencije u odnosima sa SNSD-om. Kako BN TV saznaje Nešić ima većinsku podršku u organima stranke da napusti koaliciju sa SNSD-om i ide u opoziciju, što se moglo čuti javno od jednog broja članova predsjedništva te stranke. Do najnovijeg sukoba u odnosima SNSD i DNS je došlo prije dva dana kada je Nešić podnio ostavku na direktorsku funkciju u Putevima RS pod pritiskom funkcionera SNSD-a u zgradi Vlade Republike Srpske.

Podsjetimo da je Milorad Dodik nakon opštih izbora 2018. godine pocijepao DNS na dvije stranke i sa funkcija smijenio više kadrova te stranke, uz obrazloženje da nisu dovoljno lojalni. Javna je tajna da je i na čelo DNS-a, nakon ostavke Marka Pavića, pokušavao da dovede rukovodstvo lojalno njemu. Nešić je prošle subote izabran na skupštini stranke za predsjednika DNS-a, što mu omogućava da samostalno donosi odluke u interesu stranke.

Hoće li sutra i zvanično biti srušena najdugovječnija koalicija na Balkanu ostaje da se vidi, kao i šta će biti sa kadrovima te stranke koji se nalaze u Vladi i vladinim institucijama i javnim preduzećima ukoliko DNS završi u opoziciji.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks