Dodik kod Vučića Srpsku stavio u drugi red (Video)

Dodik kod Vučića Srpsku stavio u drugi red (Video)

"Nikad dosad Republika Srpska nije bila u drugom redu gdje ju je danas smjestio član Predsjedništa BiH Milorad Dodik ostavljajući predsjednicu i premijera na marginu sastanka sa Vučićem kao neke dvije marionete."

Ovo je izjavio danas u NSRS Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS, reagujući na pozicije koje su danas imali premijer Višković i predsjednica Republike Željka Cvijanović na sastanku u Beogradu.

„Vrlo sam se neprijatno osjećao kad sam gledao premijera Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović u drugom redu iza Dodika i Vučića. Dodik je ipak član Predsjedništva BiH a Cvijanovićeva i Višković predstavnici Republike Srpske“ – naglasio je Vukanović.  

Vukanović je tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS rekao da opozicija  čuva dignitet ove institucije i da je zbog diskusija opozicionih poslanika Narodna skupština regionalno priznata.

„Koliko je Narodna skupština važna govori podatak da je prva vijest u dnevniku Dubrovačke televizije bila iz Narodne skupštine Republike Srpske a danas na sastanku Vučića i Dodika u Beogradu jedna od tema je bila rasprava sa jučerašnjeg zasjedanja o privatizaciji Elektroprivrede Republike Srpske“, kazao je između ostalog, Vukanović.  

Obraćajući se Šuliću koji je vodio današnje zasjedanje Skupštine, Vukanović je rekao: 

„Vidite, gospodine Šuliću, da je veoma važno ovo što govorimo u Narodnoj skupštini jer se u regionu prenose vijesti sa našeg zasjedanja. I kad budete raspravljali i o Poslovniku pozivam Vas da ne kastrirate ovu Narodnu skupštinu“,

U Beogradu je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imao sastanak sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji je danas, iako o tome nema ustavna prava, govorio ponovo o stanju u Republici Srpskoj, dok su iza njega stajali predsjednica i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i Radovan Višković.

Ovim je, kaže Vukanović, ponižena Republika Srpsku, koju po Ustavu predstavlja predsjednik Republike Srppske a ne član Predsjedništva BiH iz RS. 

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks