Dodik je u strahu da ga ne zadesi sudbina Biljane Plavšić (Foto)

Dodik je u strahu da ga ne zadesi sudbina Biljane Plavšić (Foto)

Na sastanku skupštinske većine, predvođene SNSD-om nije sve teklo kao po loju, kako je to predstavljeno na konferenciji za novinare.

Ono što prvo upada u oči jeste da je na tom sastanku SNSD bio samo Dodik, za razliku od prethodnih sastanaka. Nije bilo Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, ako njega više iko išta pita, Zorana Tegeltije, Nebojše Radmanovića...

Dodik je preko puta sebe imao liderčiće manjih stranaka, bivših funkcionera SDS-a, koji su "preko noći" postali njegovi vjerni pratioci.

U pitanju su Dragan Čavić, Nenad Stevandić, Darko Banjac, Kostadin Vasić, Vojislav Gligić..koji su prednjačili u kritici režima Milorada Dodika, a danas predstavljaju prvu liniju odbrane tog istog.

Sve to je signal da se Dodik "izoluje", ali i da ne vjeruje svojim partijskim kolegama, pa utočište nalazi u nekim drugim ljudima.. 

Da nešto ne štima i da je Dodik u ogromnom strahu, otkrio je Stevandić koji je nakon sastanka vladajuće koalicije, obraćajući se novinarima jasno i glasno rekao da će sporne zakone, koji se tiču imovinsko-pravnih pitanja potpisati Biljana Plavišić... 
Ispravka da će to uraditi Željka Cvijanović, aktuelna predsjednica Republike Srpske, je uslijedila tek nakon intervencije ostalih iz koalicije...

Iako će neki reći da je u pitanju lapsus, za dobre poznavaoce ovdašnjih prilika to je jasan signal, a o čemu se odavno u narodu šuška, da Dodik ima strah od svojih bližih saradnika i da se u nečijim glavama očito mota da bi se i Dodiku mogla desiti Biljana Plavišić kao što je to bilo u poratnom periodu kada je rušena vlast Srpske demokratske stranke u čemu je značajna i njegova (Dodikova) uloga sa tadašnjim zapadnim prijateljima.

Kako smo uspjeli saznati, na sastanku je bilo riječi o zahtjevu stranaca da se neki zakoni, kao i skupštinski zaključci ponište...Bilo je riječi i o izbornom zakonu, koji treba da pretrpi određene promjene, ali i o mogućim optužnicama koje bi mogle uslijediti protiv pojedinaca, a što, kako tvrde naši izvori, treba u startu odbaciti pričom da su to monitrani procesi od izdajničke, kako zovu, opoziciju, koja je u dosluhu sa strancima i pojedincima u tužilaštvu.

Za dobre poznavaoce ovdašnji prilika, ovo je borba ne samo za opstanak na vlasti nego i na slobodi.

Najavljen je novi sastanak koalicije, već početkom naredne sedmice i tako će, kako su kazali, biti i ubuduće...Zajedno idu na izbore i tako će samoprozvane patriote pokušati da "farbaju" narod kako mu je dobro i kako je Republika Srpska stabilna samo ako je u njihovim rukama i tako sve do izbora.

Foto naslovna: AP
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter