Dodik je marioneta u rukama velikih sila, sve je igra: Evo šta Dodik poklanja Orbanu za njegovu podršku?! (Video)

Dodik je marioneta u rukama velikih sila, sve je igra: Evo šta Dodik poklanja Orbanu za njegovu podršku?! (Video)

Na sceni su političke igre u BiH u kojima je član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik marioneta u rukama velikih sila i njihovih interesa, istaknuto je u emisiji BN televizije „Izazovi“ i ukazano da je jedini cilj međunarodne zajednice da se spriječe sukobi na ovo prostoru, ali da uspješno naplaćuju kredite koje su plasirali u BiH, ne baveći se mnogo običnim građanima ove zemlje.

Bile su igre i uvijek su igre, tu nema nikakve sumnje, kaže nekadašnji dugogodišnji Dodikov savjetnik, a sada generalni sekretar SPS-a Gordan Milošević. On smatra da od 2008. godine međunarodna zajednica posmatra Bosnu i Hercegovinu kao trećerazredno pitanje.

- Već od finansijske krize 2008. godine Bosna i Hercegovina je postala deveta rupa na svirali. Bez problema se odobravaju krediti, vrši se pritisak na domaće zakonodavne organe da usvajaju odluke koje dodatno dižu nivo poreskih opterećenja građana. Dakle, međunarodnom faktoru je ovdje bitno da nema ratnog sukoba i da nema zastoja u vraćanju kreditnih preuzetih obaveza i oni su spremnu da u beskraj upumpavaju kreditna sredstva koja plaćamo mi. Da prave neki prividni mir, samo da ne eksplodira i da se oni ne moraju time da bave, kaže Milošević.

On navodi da to domaće političke elite koriste. S vremena na vrijeme produkuju krize koje su im potrebne da druge probleme koje stvaraju gurnu u drugi plan, kaže Milošević.

Poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović smatra da je sva predstava u Tuzližaštvu oko prenosa nadležnosti politička farsa.

- Ja sam pitao šta ste uradili sa predmetom „vila Milorada Dodika“? Što to Tužilaštvo nikada nije uradilo? Dakle, sva ova predstava koja se izvodi u Narodnoj skupštini je farsa. Dodik je marioneta u rukama velikih sila koje ga drže iz svojih interesa, kaže Vukanović.

Vukanović je eksluzivno na BN televiziji otkrio koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

- Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Ignjac i radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda Republike Srpske i Luka Petrović ( generalni direktor EPRS) 70 posto akcija te firme daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži Dodika i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast, rekao je Vukanović.

On podsjeća da je ugovor potpisala Slavica Ignjac koja je predsjednik Nadzornog odbora koja je, kaže Vukanović, optužena za propast dvije banke.

- Iza svega se krije finansijski interes Dodika i Orbana, naveo je Vukanović.

Potpredsjednik DNS-a  Radislav Jovičić je rekao da DNS neće podržiti Dodikove političke igre, a koji se kaže Jovičić, krije iza Narodne skupstine Republike Srpske.

-  DNS neće učestvovati na budućim posebnim sjednicima dok se ne drži posebna sjednica o pravima boraca i posebna sjednica na kojoj bi se analiziralo koliko je to zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske provedeno u praksi, rekao je Jovičić.

On je naveo da tek nakon te dvije sjednice može se govoriti o nekim novim posebnim sjednicama koje su od interesa za Republiku Srpsku.

 

Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter