Dnevno pio šest energetskih pića - Evo šta mu se desilo s jezikom

Dnevno pio šest energetskih pića - Evo šta mu se desilo s jezikom

Nakon što je svakodnevno pio najmanje šest energetskih pića, učitelj Den Rojals pokazao je šta je ta navika učinila njegovom jeziku, piše Metro.

U Facebook grupi Get It Off Your Chest objavio je fotografiju svog jezika na kojem se vidi kako je tkivo jako izgriženo.

“Ko još pije energetska pića? postajete zavisni. Razmislite malo o tome. Dobro pogledajte ovu fotku. To je ono što energetska pića urade jeziku. Zamislite šta tek rade unutrašnjim organima”, napisao je on.

Dodao je kako je promjene na jeziku primijetio nakon što je neko vrijeme pio po šest energetskih pića dnevno. Napomenuo je da redovno pere zube. Kad je posjetio doktora, saznao je, tvrdi, da su hemikalije iz energetskih pića bukvalno izjele njegov jezik.

Iako Dan nije objasnio kako je tačno došlo do toga, poznato je da zubari upozoravaju na štetne posljedice koje velika količina šećera u energetskim napicima ostavlja na oralno zdravlje.

“Studija provedena u SAD-u pokazala je da kiselina i velika količina šećera u energetskim pićima mogu uzrokovati karijes”, navodi World Health Organization.


Izvor: Radio Sarajevo