Djela netolerancije, uvreda, ponižavanja, pohlepe i mržnje nisu i ne mogu biti djela patriotizma i boljitka (Foto)


Djela netolerancije, uvreda, ponižavanja, pohlepe i mržnje nisu i ne mogu biti djela patriotizma i boljitka (Foto)

Povodom nemilih scena u Narodnoj skupštini Republike Srpske i cjelokupne situacije u Republici Srpskoj i BiH, saopštenjem za javnost se obratilo udruženje veterana odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (VOORRS) koje prenosimo u cjelini: 

"Svakim danom smo sve više suočeni sa problemima koji proizilaze iz ličnih sujeta, ličnih netrpeljivosti i ličnih interesa lica koja politički djeluju na području Republike Srpske.

Namjerno nećemo spominjati imena, jer su djela važnija od imena i djela ostavljaju dugoročnije posljedice. Oni koji proizvode negativnosti i podjele nisu i ne mogu biti patriote.

Djela netolerancije, uvreda, ponižavanja, pohlepe i mržnje nisu i ne mogu biti djela patriotizma i djela kojima će se poboljšati status i položaj Republike Srpske. Ovo su djela dubokih podjela i djela kojima se uspostavlja neprijateljstvo unutar srpskog naroda.

Proizveden je razdor, kako na vanjskom, sada i na unutrašnjem planu. Ovako dalje ne može!

Istorijski gledano primitivizam nije, a niti može biti obilježje srpskog naroda. Ovakvim djelovanjem Republika Srpska je ugrožena, prije svega, iznutra, a onda, jednom nedobrosusjedskom politikom i nedobrosusjedskim odnosima, i na unutardržavnom nivou, što je potpomognuto i iz stranih nedobronamjernih centara.

Mi borci poručujemo: Sve pratimo i sve vidimo! Upamet, prije svega, Srbi, a zatim i vi koji mislite da ćemo i dalje ćutati i da ćemo se predati bez borbe. To se sigurno neće dogoditi! Želimo saradnju, poštovanje i uvažavanje na svim nivoima.  

Nastavljamo intenzivno pratiti situaciju!" Kaže se u Saopštenju za javnost veterana odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (VOORRS) koje je potpisao predsjednik ovog udruženja Risto Jeftić.

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter