Disciplina Đokiće koštala života?! Goranu svaki korak bio isplaniran što je surovim ubicama samo olakšalo posao! (Foto)

Disciplina Đokiće koštala života?! Goranu svaki korak bio isplaniran što je surovim ubicama samo olakšalo posao! (Foto)

Goran Đokić (57), vlasnik menjačnice koji je ubijen pre dve nedelje sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25), živeo je gotovo vojničkim stilom života, te su zbog toga ubice mogle lako da ga prate i znaju unapred kuda će se i u koje vreme kretati!

Da podsetimo, Đokićima se svaki trag izgubio iza ponoći 26. septembra, kada su iz sela Moravac, u kome su tog dana spremali zimnicu sa Goranovom majkom, krenuli ka stanu u Aleksincu. Rođaci su nestanak prijavili 28. septembra, a potraga je okončana 2. oktobra, kada je najpre u selu Tešica pronađen zapaljen auto "pasat" kojim su krenuli, a potom u jami kod Moravca zapaljena tela Đokića, pokrivena lišćem, granjem i smećem.

Foto: D.Ilić/Kurir 

Navike

- Istražitelji su dosad razgovarali sa brojnim prijateljima i poznanicima ubijenog vlasnika menjačnice i počeli su da sklapaju mozaik o njegovim navikama i kretanjima. Zanimljivo je da su utvrdili da je on gotovo svake nedelje imao identičan plan - otkriva izvor Kurira i nastavlja: - Svake nedelje je u određeno vreme posećivao majku, a isto to se odnosilo i na odlaske na obližnji izvor sa balonima za vodu, koje je punio i nosio kući - kaže naš sagovornik, i podseća da su nakon pronalaska izgorelog "pasata" pored puta otkriveni upravo ti kanisteri za vodu, koje je ubica najverovatnije izbacio jer su mu smetali.

Misterija telefona

Mobilni telefoni Gorana i Lidije Đokić isključeni su u istoj sekundi, oko tri sata iza ponoći, kada su već, kako se veruje, bili mrtvi. - Telefoni nisu pronađeni još uvek, ima indicija da su ostali u "pasatu" i da su spaljeni sa njim, ali i da su izgoreli zajedno sa telima. Međutim, policija ne isključuje opciju da su oni bačeni u reku Moravu, koja se nalazi u neposrednoj blizini mesta na kome je uništen i automobil - otkriva naš izvor iz istrage: - Inspektori, ali i različiti timovi MUP ne odustaju od potrage za telefonima, pa su oni, navodno, traženi i u reci u vreme kada je vršena potraga za oružjem - dodao je sagovornik Kurira.

Upravo ta doslednost u poštovanju rasporeda koštala je Đokiće glave, sumnjaju istražitelji.

- Njega je bilo izuzetno lako pratiti jer nije menjao putanju, svaki korak mu je bio isplaniran, a na određenim mestima je morao biti u tačno vreme. Verovatno je sve to olakšalo ubicama kovanje plana o likvidaciji cele porodice - objašnjava sagovornik Kurira:

- Iza ubistva Đokića morala je da stoji cela grupa sa tačno određenim ulogama, a policija veruje da je sa njima povezan i neko blizak porodici. Uloge su tačno bile podeljene, znalo se ko prati, ko ih otima i ubija, ali i ko čisti tragove.

Foto: Marko Smiljković  

Bivši načelnik: Ispitati ćerkino okruženje

Žarko Popović Pop, nekadašnji šef Odeljenja za krvne i seksualne delikte, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, rekao je da istražitelji treba da ispitaju i okruženje Lidije Đokić. - Trebalo bi posvetiti pažnju i Lidiji, isto koliko i Goranu. Možda se ona nekome pohvalila nečim, treba ispitati sve aspekte njenog života - rekao je Popović.

Motiv

Motiv još uvek nije tačno utvrđen, ali se pojačavaju sumnje da iza gašenja cele porodice stoji neko ko im je najverovatnije dugovao novac.

- Navodno, Goran je u svakom momentu imao novac kod sebe i pozajmljivao je ljudima, maltene istog momenta kada bi ga i pitali. Policija tokom pretresa njegovog stana i lokala, međutim, nije pronašla nikakvu svesku dužnika - tvrdi izvor.

Piše: Ekipa Kurira
Foto naslovna: Kurir/Privatna arhiva
Izvor: kurir.rs

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter