Direktor Doma Rada Vranješević podnio ostavku (Foto/Video)


Direktor Doma Rada Vranješević podnio ostavku (Foto/Video)

Direktor banjalučkog Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja” Rada Vranješević” Vladimir Kajkut podnio je danas ostavku.

Na konferenciji za medije je izjavio da je zbog netačnih informacija koje su se dijelile u medijima izvršen atak na Dom “Rada Vranješević”. Ističe da su 23. septembra 2020. godine saznali da je štićenica dobila pismo, zbog kojeg su posumnjali na zloupotrebu maloljetnice.

“Poslije tri prijave pokrenuli smo disciplinski postupak protiv radnika na kojeg smo sumnjali. Njega smo odmah i suspendovali. Saslušali smo ga i donijeli disciplinsku mjeru oduzimanje 20 odsto od plate tri mjeseca, jer disciplinska komisija je na osnovu izjava svjedoka smatrala da nema dokaza da je bilo seksualne i drugačije zloupotrebe djeteta”, rekao je Kajkut, naglasivši da se nakon disciplinske mjere radnik vratio na posao.

Podsjećamo, Banjaluku je prethodnih dana potresla informacija o zlostavljanju štićenika Doma “Rada Vranješević”.

Banjalučka policija je uhapsila A.K. prije pet dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba djeteta. Nakon hapšenja oglasili su se Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i premijer Republike Srpske Radovan Višković koji su rekli da će biti preduzete mjere zbog ovog slučaja.

Policijska uprava Banjaluka prije dva dana je predala izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka pod sumnjom da je radnik Doma “Rada Vranješević” izvršio krivično djelo polna zloupotreba djeteta.

Video: Insajder/youtube.com
Izvor: nezavisne.com/gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter