Diler pao u akciji -Splav- Na groblju bacio 10 kilograma droge

Diler pao u akciji -Splav- Na groblju bacio 10 kilograma droge

Bojan Legin je sa još jednim mladićem uhapšen 16. marta. Bojan Legin (40) optužen je za rasturanje narkotika, a u optužnici se navodi da je, vidjevši da će ga policija kontrolisati, na groblju u Sijekovcu kod Bosanskog Broda, odbacio 10 kilograma droge.

Optužnicu, koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Doboj, potvrdio je Osnovni sud u Derventi. U optužnici se ističe da je od 17. decembra prošle pa do 16. marta ove godine držao, ali i prodavao drogu.

- On je tako 8. januara ove godine na mjesnom groblju u Sijekovcu, kada su ga kontrolisali pripadnici Policijske uprave Doboj u ruci držao, a potom odbacio crnu sportsku torbu u kojoj je bilo 10 paketa bijelog praha, težine 10,185 kilograma, za koji je vještačenjem utvrđeno da se radi o amfetaminu - navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, optužen je i da je 16. marta ove godine, u kući u Derventi koju koristi, radi prodaje držao plastičnu vrećicu u kojoj je bilo 11 paketića u kojima se nalazio bijeli prah, ukupne težine sedam grama, a vještačenjem je utvrđeno da se radi o kokainu.

- Tu drogu su od njega oduzeli policajci PU Doboj - navodi se u optužnici.

Podsjetimo, Bojan Legin je sa još jednim mladićem uhapšen 16. marta u akciji "Splav". Tada je objavljeno da je Legin odranije poznat policiji i da je često dovođen u vezu s poslovima s drogom.

- On je pušten nakon što je droga pronađena u januaru, ali je i dalje bio pod budnim okom policije, te je potom uslijedilo hapšenje u martu. Dervenćanima bode oči da praktično ništa valjano ne radi, a vozi skupocjena vozila i, uz atraktivne nekretnine, lagodno živi - rekli su izvori iz istrage.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter