Dijalog Beograda i Prištine vodi Evropska unija

Dijalog Beograda i Prištine vodi Evropska unija

O direktnom zajedničkom učešću specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika američkog predsjednika Ričarda Grenela odlučiće dogovorno Beograd i Priština, izjavio je danas portparol visokog predstavnika EU, Peter Stano za prištinski portal Ljajmi.

Stano je to rekao u odgovoru na pitanje prištinskog portala da li će Grenel biti pozvan za pregovarački sto sa Lajčakom u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

– Dijalog Beograda i Prištine vodi EU. Na stranama (Beogradu i Prištini) je da zajedički dogovore o direktnom učešću partnera u pregovorima, koji se vode pod okriljem EU – precizirao je Stano.
Stano je potvrdio da će specijalni izaslanik Brisela doputovati u Beograd i Prištinu, da datum još nije određen te da se čeka uspostavljanje saobraćaja u skladu sa epidemiološkom situacijom.

– Miroslav Lajčak planira da otputuje u region kako bi se lično vidio sa svojim kolegama, čim budu ukinute zabrane putovanja – rekao je Stano.

Dodao je da su “direktni susreti” najbolji način na koji diplomatija funkcioniše i dio su svakodnevnog rada svakog diplomate i predstavnika EU”.

Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks