Detalji ubistva u Sarajevu: Uhapšen Eldin Hodžić koji je hicem iz vatrenog oružja usmrtio suprugu

Detalji ubistva u Sarajevu: Uhapšen Eldin Hodžić koji je hicem iz vatrenog oružja usmrtio suprugu

Hitna pomoć na licu mjesta konstatovala smrt A. K. Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u 17.30 sati obaviješten da je na području općine Novi Grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na mjesto događaja upućeno je više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo koji su konstatovali smrt ženske osobe inicijala A.K. (1987).

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela "ubistvo" koji se nakon izvršenog krivičnog djela udaljio sa mjesta događaja, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su oko 19 sati pronašli i lišili slobode osumnjičenog inicijala E. H. (1986) iz Sarajeva.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem.

Više informacija će biti poznato nakon završnog uviđaja.

Od izvora bliskog istrazi potvrđeno nam je da je uhapšen Eldin Hodžić.

Na licu mjesta saznajemo da su u kući pronađene i neke bombe.

Saznajemo da je osumnjičeni hicem iz pištolja usmrtio suprugu s kojom je već šest godina bio u braku i imaju jedno malodobno dijete. Hodžić je odranije poznat policiji.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter