Detalji o smrti dječaka na plaži

Detalji o smrti dječaka na plaži

Strašna je to tragedija, svi smo u šoku! Kako li je tek njegovim jadnim roditeljima, toliko su se radovali što će odmor provesti s djecom na moru, a evo šta dočekaše, kaže za Srpskainfo komšija trinaestogodišnjeg dječaka Nadina Mašića iz Kaknja, koji je juče iznenada umro na plaži u Neumu. – Izašao je iz vode i samo se srušio. Na plaži su se zatekla dva doktora, koja su mu odmah pritekla u pomoć, ali spasa mu nije bilo – kaže naš sagovornik.

Tragedija se desila na kupalištu u dijelu Neuma poznatom kao Surdup. Trinaestogodišnji dječak je bio na ljetovanju sa roditeljima i sestrom. – To su divni skromni ljudi. Dječakovi roditelji rade u Kaknju, u istom preduzeću, koje se bavi veletrgovinom. Porodica živi u naselju Brnj nedaleko od centra grada, uobičajenim životom: kuća, posao, djeca. Radovali su se odlasku na more – priča komšija iz susjednog naselja.

On kaže, a to su potvrdili i druge komšije i prijatelji, da preminuli dječak nije bio teško bolestan, kako su pisali neki mediji. – Imao je, doduše, neku manju urođeno srčanu manu, ali to nije bilo ništa opasno. I roditelji su vodili računa da dijete ide redovno na kontrole. Uostalom, mali je trenirao fudbal u Fudbalskom klubu “Mladost”, igrao se s drugom djecom, išao redovno u školu i radio fizičko – kaže sagovornik Srpskainfo.

U Brnju i cijelom Kaknju ljudi su zanijemili, kada su čuli za ovu tragediju. Na društvenim mrežama je objavljena smrtovnica sa slikom nasmijanog trinaestogodišnjaka i brojni komentari koji se svode na samo nekoliko riječi: “Al fatiha” i “subur porodici”, kako muslimani izražavaju saučešće svojim sunarodnicima. Dječak koji je stradao u Neumu biće sahranjen sutra u 13 časova na loklanom groblju u Brnju kod Kaknja.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks