Detalji kriminalnog obračuna u Bijeljini: Suparniku izrešetao automobil, svemu je prethodila svađa...

Detalji kriminalnog obračuna u Bijeljini: Suparniku izrešetao automobil, svemu je prethodila svađa...

U Policijskoj upravi (PU) Bijeljina potvrdili su da im je pucnjava prijavljena u 18.45 sati te da je osumnjičeni ubrzo uhapšen. Vanja R. (47) iz Bijeljine uhapšen je zbog sumnje da je iz pištolja pucao na sugrađanina Sinišu P. (35) namjeravajući da ga ubije zbog neraščišćenih računa koji je ovaj dvojac navodno imao, saznaje “Glas Srpske”.

Okršaj se dogodio u utorak u bijeljinskoj ulici Dušana Baranjina, kada je, prema nezvaničnim informacijama, Vanja R. pucao iz pištolja u automobil kojim je upravljao Siniša P, nakon čega je pobjegao.

Pucnjavi je, navodno, prethodila svađa starih kriminalnih rivala.

- Njih dvojica pripadaju različitim kriminalnim klanovima sa ovog područja i odranije su poznati policiji po raznim krivičnim djelima. Navodno su i ranije imali sukobe i okršaje te nije čudno da su zapucali jedan na drugog - ispričao je izvor dodajući da je ovaj napad najvjerovatnije eskalirao zbog neraščišćenih računa koje su imali.

Siniša P. je napad prijavio policiji i kazao da je Vanja R. iz svog vozila pucao na njegov automobil, pri čemu su meci oštetili vrata sa vozačeve i suvozačeve strane, ali da nije povrijeđen. Kako saznajemo, policija je na njegovom automobilu pronašla četiri rupe od metaka.

U Policijskoj upravi (PU) Bijeljina potvrdili su da im je pucnjava prijavljena u 18.45 sati te da je osumnjičeni ubrzo uhapšen.

- Na teren su poslate patrole, a brzom reakcijom policijskih službenika V. R. je pronađen u Ljeljenči kod Bijeljine, gdje je i uhapšen - kazali su u PU Bijeljina ne iznoseći detalje.

Na uviđaju je, pored policijskih službenika, bio prisutan i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Kako su istakli u policiji, navodeći inicijale, Vanja R. je jučer uz izvještaj za pokušaj ubistva predat Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, u kojem će nakon ispitivanja osumnjičenog odlučiti da li će biti predložena mjera pritvora.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter