-Demonizacija Đokovića mora da prestane- (Foto)

-Demonizacija Đokovića mora da prestane- (Foto)

Britanski novinar Oliver Braun imao je štošta da kaže o problemu koji bi mogao da ima Novak Đoković. Urednik tamošnjeg "Telegrafa" glasno je rekao "da demonizacija Novaka Đokovića mora da prestane".

"Ako mislite da su kovid pasoši neliberalni, probajte da živite na severu Australije, gde oni koji odluče da se ne vakcinišu dva puta moraju da plate 2.700 funti. U tom kontekstu, nije iznenađujuće što poznatom skeptiku u vezi sa vakcinom, Novaku Đokoviću, prete potpunom zabranom ulaska u zemlju, čak i u trenutku kada napada 21. Grend slem, 10. Australijan open. ‘Imam poruku za sve koji žele da uđu u Australiju, moraće da budu dva puta vakcinisani’, bila je poruka Aleka Hoka, australijskog ministra", napisao je Braun i dodao:

"Sada je Đoković demonizovan kao neko ko odbija vakcine, ali postoje dva problema sa ovom karikaturom. Prvi je da Đoković nije još razjasnio svoj status. Iako je veća verovatnoća da nije primio vakcinu, on i dalje to neće reći sa sigurnošću, opisao je to pitanje u srpskom intervjuu kao neodmereno. Druga stvar, on je već imao virus."

Đoković ima plan da nastupi u Parizu, Torinu, ali i Dejvis kupu do kraja sezone.

Potvrđeno: Đoković neće igrati u Australiji ako se ne vakciniše

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na Australijan openu ako se ne vakciniše. Australijski ministar ministar za imigraciju Aleks Hok rekao je da Novak Đoković neće igrati u Australiji ako se ne vakciniše.

Ministar Hok je jasan da Novak neće moći da uđe u Australiju nevakcinisan.

"Dobili smo savet od naših zdravstvenih radnika i naših zdravstvenih savetnika da u Australiju nećemo puštati ljude koji se nisu vakcinisali sa dve doze", rekao je Hok i prokomentarisao situaciju Novaka Đokovića:

"Nemam poruku za Novaka Đokovića. Imam poruku za sve koji žele da dođu u Australiju, pa i za njega – moraće da se vakciniše sa dve doze".

Foto: Profimedia/Novak Đoković

Australijan open se igra od 17. do 30. januara 2022. godine.

Izvor: b92

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter