-Delfini- bolji od Crne Gore

-Delfini- bolji od Crne Gore

Vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Crne Gore sa 9:5 u meču prvog kola grupe A završnog turnira Evropa kupa u Rijeci.

Iako u kombinovanom sastavu, Srbija je uspešno startovala na finalnom turniru Evropa kupa u Rijeci, gde je nakon mnogo bolje igre naša selekcija je savladala Crnu Goru.

"Delfini" su se tako revanširali selekciji Crne Gore za poraz u meču Svetske lige.

U drugom meču naše grupe Hrvatska je sa 20:5 savladala Francusku, u drugoj grupi Mađari i Grci odigrali nerešeno 9:9, dok su Španija bila bolja od Italije sa 11:4.

Naredni protivnik naše reprezentacije je selekcija Francuske, meč se igra od 19.00 časova. 

Prva četvrtina odigrana je potpuno ravnopravno. Rival je počeo slobodnije, odmah poveo preko Spajića, a zatim imao izglednu priliku sa igračem više. Srbija se vratila golom Strahinje Rašovića posle ataktivne akcije i igrača više. Vođstvo je sjajnim šutem doneo Ćuk ali je odmah izjednačio Đuro Radović. Za poslednji napad u četvrtini Savić je tražio tajm aut i rešenje za crnogorski presing. Srbija je osam sekundi dobila igrača više, a Filipović je posle nekoliko trenutaka realizovao akciju za minimalnu prednost.

U drugoj četvrtini naša reprezentacija je bila konkretnija. Posle sjajne odbrane Lazovića na zicer Subotića Pijetlović je realizovao igrača više. Teško su nai bekovi izlazili na kraj sa centrima Crne Gore. Mišić je smanjio na 4:3, ali je naredni napad predstavljao majstoriju, parabolu Duška Pijetlovića.

Potom je Aleksandar Radović iz peterca imao priliku da smanji ali je Branislav Mitrović izvanredno reagovao. Savić je minut pre kraja opet tražio tajm aut. Prva akcija nije urodila plodom, zatim je dobijen igrač više a sa sirenom je Subotić pogodio mrežu. Prvi put tri gola prednosti.

Početkom trećeg dela Lazić je iznudio peterac kojeg je Filipović pretvorio u 7:3. Srpska odbrana je bila sve bolja, Crna Gora dva puta bila bez rešenja sa igračem više. Marko Petković je prekinuo post svoje ekipe savldavši Mitrovića da bi na sjajan način uzvratio Dušan Mandić. Šćepanović koji je zamenio Lazovića na poluvremenu je bio nemoćan.Do kraja četvrtine Srbija je sigurno kontrolisala tok igre, oslanjajući se pre svega na odbranu i sjajan učinak sa igračem manje.

Igralo se na kraju laganije, obe ekipe svesne da je pitanje pobednika rešeno. Drašović je iskoristio igrača više za 9:4. Drašković je 55 sekundi pre kraja postigao peti gol za Crnu Goru i tako postavio konačan rezultat.


Izvor: RTS