-Delfini- bez medalje - Vaterpolisti Srbije razočarani nakon eliminacije

-Delfini- bez medalje - Vaterpolisti Srbije razočarani nakon eliminacije

Vaterpolo reprezentacija Srbije je porazom od Španije 9:12 drugi put od raspada SFRJ ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu. Podmlađena reprezentacija je pokleknula u najbitnijem meču.

Srbija će za dva dana u razigravanju igrati sa Njemačkom koja je pružila otpor Hrvatskoj.

Selektor Dejan Savić je bio realan nakon poraza.

– Izgubili smo u prve dvije četvrtine. Slab pristup sa lošim izborom šuteva kao i igra u odbrani gdje je Španija napravila razliku. Pokušali smo da jurimo, ali bezuspješno. Igramo sada maksimalno do kraja, svaka pozicija je bitna – rekao je selektor Savić.

Kapiten Miloš Ćuk je rekao da su sami krivi.

– Nije bilo agresivnosti u odbrani. Veća je bila želja Španaca i mogu samo da im čestitam. Moramo da se podignemo da odigramo za peto mjesto. Treba ovo da zaboravimo iako je u ovom trenutku jako teško.

Strahinja Rašović ističe da je kompletna ekipa odigrala loše.

– Prve dvije četvrtine nismo postojali, ne znam da li je to strah od četvrtfinala. Tek bilo je loše. Kasnije smo probali da uhvatimo priključak ali nismo uspjeli da se vratimo u meč. Ovo je najvažnija utakmica, sada nemamo šansu za medalju. To je sport. Čestitam Špancima i probaćemo da u naredne dve utakmice stignemo do petog mjesta da popravimo utisak – rekao je Rašović za zvanični saj saveza.

 

Izvor: Blic