Davor Dragičević: Pet godina su ubice slobodne -Uzimam pravdu u svoje ruke. Žrtava će biti puno- (Video)

Davor Dragičević: Pet godina su ubice slobodne -Uzimam pravdu u svoje ruke. Žrtava će biti puno- (Video)

“Četiri godine je tačno na jučešnji dan od kada je zločinački MUP Republike Srpske položio dijete u kanalizaciju sa jasnom porukom”, ističe Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, čije je tijelo pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas na jučešnji dan 2018. godine.

“Svi dokazi postoje. Ubice su peta godina na slobodi.U nedelju sam pred Tužilaštvom BiH. To nije nikakav moj hir. To je zadnji vapaj, mogu čak reći očajni, mene, Davida, majke Suzane, sestre Teodore, svih nas da konačno Tužilaštvo BiH skloni sa ulice ubice i zločince, i sve one koji su učestvovali u ovom okrutnom zločinu”, navodi Davor Dragičević, dodajući da zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom očekuje sastanak naredne sedmice u Tužilaštvu.

Dragičević ističe da će na sastanku jasno iznijeti svoje zahtjeve očekujući da predmet o ubiastvu njegovog sina bude prioritet.

“Nikakav Izborni zakon, nikakvi rezultati, ovo se mora riješiti, dokazi postoje. Ne znam koliko ću biti tamo. Ako hoće neka donesu naredbu o nesporovođenju istrage. Peta godina je. Kao što je rekao Nermin Šehović u jednoj emisiji, ovo se sad pretvara pravda u nepravdu.”

Davor Dragičević naglašava da ako ne bude odlučujuće akcije Tužilaštva BiH, odnosno države Bosne i Hercegovine, to znači da institucije države ne funkcionišu, dodajući da je četiri godine dao sve u borbi da istraga ubistva njegovog sina bude legalna.

“Niti jedan eksces ja, ni neko iz grupe Pravda za Davida, nismo napravili, a izloženi smo fašističkom progonu, i od strane režimskih medija, a najviše od strane režima i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i svih poslanika Narodne skupštine.”

Davor Dragičević podsjeća da je njegov sin David sahranjen u Austriji i da više nije ovdje, dodajući da se Davidove ubice šetaju ulicama Banjaluke i smiju se.

“Uzimam pravdu u svoje ruke. Žrtava će biti puno. U tome me niko neće spriječiti. Imate moje video materijale, imate sve. Sve što sam rekao, to sam i uradio. Povući ću se na određeno vrijeme ne bude li reakcije Tužilaštva, osvetiću svoje dijete. Ako ne bude reakcije Tužilaštva pokazalo je da otac Davor Dragičević, pored svih dokaza koje posjeduje, ne može, ne daju mu pravdu za Davida, ne daju mu da bude legalista, ne daju mu da pobijedi u pravnoj borbi, za šta se svi zalažu. A postoji drugi način, kad to uradim, da kažu jedino na ovaj način se može doći do pravde. Nažalost, mislim da je ova druga opcija sve izvjesnija”, ističe Dragičević, dodajući da sljedeće godine neće biti na mjestu pronalaska tijela njegovog sina ako ne bude pokrenut sudski proces.

“Dođite ovdje sljedeće godine, ja neću biti, biću sa svojim Davidom”.

Davor Dragičević je poslao posljednje upozorenje svima naglašavajući da će biti velikih žrtava.

“Sad me hapsite, progonite, ja sam slobodan čovjek.Ubili ste mi dijete, na ovaj način pet godina ćutite. Niko neće biti pošteđen. Ne interesuje me da li je neko nevin ili nije. Sve sam uradio. Ovo je samo obećanje mom sinu Davidu Dragičeviću, od onih jataka koji su ga oteli od svih onih koji su učestvovali na pres konferenciji, od ministra unutrašnjih poslova i naravno tužilaštva u Banjaluci, Želimira Lepira i Dalibora Vreće koji su glavni zataškivači ubistva Davida Dragičevića. Ja svakako života nemam, niti mogu hodati ovim gradom. Hapse me, spavaju mi ispred kuće. Nažalost, učestvovao sam i u stvaranju ovog entiteta, pa evo šta sam doživio”, ističe Dragičević, još jednom naglašavajući da će uzeti pravdu u svoje ruke i da će biti “oko za oko, zub za zub” i da će osvetiti svoje brutalno ubijeno dijete.

“Žrtava će biti puno. Spreman sam. Bio sam i u ratu, a za dijete sam spreman još i više, i spremam se za to.”

Naglašava da ga ne interesuje ako bi MUP njegove riječi mogao protumačiti kao prijetnju.

“Evo sad neka dođu i hapse. Neka rade šta god hoće. Sad mogu doći, ne mogu mi više ništa. Sve što sam rekao, uradio sam. Izaći ću ja iz zatvora. Znaju oni vrlo dobro šta su uradili i ko, čitav MUP ovdje u Banjaluci i Republike Srpske, a i stanovništvo. Sad javno pozivam, kao što sam pozvao kad sam se vratio iz Austrije, da me uhapse. Ubice i zločinci će platiti svojom glavom. Ako me uhapse oni znaju ko su ubice i zločinci. Ako ne bude Tužilaštvo u najskorije vrijeme, u nedelju idem, znači moraju hapsiti”, ističe Dragičević na kraju.

Video: Gerila.info
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter