Davor Dragičević: Nadam se da će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine imati hrabrosti

Davor Dragičević: Nadam se da će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine imati hrabrosti

“Radi se o malom, ali značajnom koraku za rješenje ubistva mog sina.”

Poručio je to u liveu na Facebooku sinoć Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, nakon što je danas saopšeno da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo dostavljanje predmeta koji se odnose na Davida Dragičevića.

Zahtjev je, podsjetimo, upućen prema Okružnom tužilaštvu Banja Luka i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske. Nakon dostavljanja i analize predmeta, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će donijeti odluku o daljim koracima i aktivnostima.

“Sa dokazima koje posjedujem ja, grupa Pravda za Davida i advokat Ifet Feraget, nedvosmisleno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova republike Srpske na čelu sa Draganom Lukačem, Okružno tužilaštvo Banja Luka na čelu sa Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom i mnogi iz vlasti entiteta sudjelovali u organizovanopm ubistvu mog sina Davida“, kazao je Dragičević. 

Podsjetio je da se čeka Ustavni sud Bosne i Hercegovine, po apelaciji advokata Ferageta. 

“Nadam se da će Ustavni sud uskoro donijeti odluku i to će biti jedan od važnijih dokumenata za rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine“, rekao je Dragičević. 

Zahvalio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić. 

“Nadam se da će imati hrabrosti, smjelosti i upornosti da oba ova slučaja ubistva Davida i Dženana privedu do samog kraja i da se ubice i zločinci nađu gdje im je mjesto“, kazao je, između ostalog Dragičević.

Preuzeto sa: radiosarajevo.ba
Foto naslovna: kurir.rs/Printscreen
Izvor: pravdazadavida.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter