Davor Dragičević: Još uvijek me terete za nepostojeći državni udar nepostojeće države

Davor Dragičević: Još uvijek me terete za nepostojeći državni udar nepostojeće države

Davor Dragičević, koji se godinama bori kako bi se otkrila istina o stradanju njegovog sina Davida, oslobođen je prijave koju je podnio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti.

Za Radiosarajevo.ba, Dragičević je poručio da nije bilo nikakvog ugrožavanja sigurnosti, te da je sve ovo samo - loš scenario.

"Indikativno je da se tak sada oglašava tužilaštvo u Banjoj Luci o odluci o nesprovođenju istrage za ugrožavanje sigurnosti Dragana (Z)Lukača, dok Tužilaštvo u Prijedoru, koga kontroliše tužilac Mladen Mitrović, još nije donijelo takvu odluku. Valjda je svima jasno da nikakve ugroženosti (Z)Lukača nije bilo sa naše strane.

Tužilaštvo u Banjoj Luci se otvoreno stavilo u zaštitu otmičara i ubica mog sina. Sve do sada su smišljeno radili sa ciljem progona mene i grupe Pravda za Davida, želeći silom zaustaviti naša nastojanja da mirnim i pravnim putem dođemo do pravde za Davida", rekao je Dragičević.

Napomenuo je kako je ovo "loš scenarij sa ciljem da me opet uhapse i diskedituju, što se svakodnevno potvrđuje njihovim postupcima".

"Zato i tražim hitnu i energičnu reakciju Tužilaštva BIH sa ciljem zaštite svih ljudi koji me podržavaju i hapšenje otmičara i ubica mog sina na čelu sa Draganom (Z)Lukačem i ostalim pripadnicima MUP RS koji su sudjelovali u organizovanom zločinu i ubistvu", rekao je Dragičević.

Napomenuo je da ga još uvijek terete za "nepostojeći državni udar nepostojeće države".

Na kraju je poručio:

"Pravda za Davida i Dženana!".

Foto naslovna: Nedim Grabovica/radiosarajevo.ba
Izvor: radiosarajevo.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter