Davidov 26. rođendan - Davor Dragičević, Davidov otac najavio: Pokazaću im šta je pravda! (Video)


Davidov 26. rođendan - Davor Dragičević, Davidov otac najavio: Pokazaću im šta je pravda! (Video)

Davor Dragičević, Davidova baka Bosa Šipka i članovi grupe Pravda za Davida danas su se okupili kod “Davidovog srca” na lokaciji ušća rijeke Crkvene u Vrbas, gdje je prije skoro pet godina pronađeno Davidovo tijelo.

Povod je Davidov 26.rođendan iako je i samo okupljanje na lokaciji na kojoj je pronađeno tijelo ubijenog Davida najmanje ličilo na obilježvanje rođendana, rekao je Davidov otac Davor Dragičević.

“Prije 26 godina, kad se David rodio bio sam presretan i ushićen. Suzana i ja nismo imali ništa, tada smo bili podstanari i jeli smo iz plastičnih tanjira, ali bili smo sretni jer smo dobili dijete. Sad imam kuću, imam sve, ali nemam ništa. Nemam svog djeteta već pet godina, proganjaju me kao psa, proganjali su i njega. Ne znam više da li da se krstim ili da se molim, ne mogu više institucijama da se obraćam. Djeteta mi nema, pravde nema”, rekao je Davor Dragičević koji je dodao da njegov sin ali i njegova porodica nisu “dobili ni P od pravde” ni od vlasti u Srpskoj, a sada ni od Tužilaštva BiH.

On je istakao da u BiH vlada zakon ćutanja, odnosno omerta, i ne samo u slučaju ubistva njegovog sina.

“Neka živi ko kako hoće, a ja bez svog djeteta ne mogu. Nadam se da će Tužilaštvo BiH potvrditi da je dijete trebalo biti spašeno, njegovali bismo ga u kući, pa bi se nekako oporavio od tih šest dana mučenja. Ali, u čitavoj državi imamo zakon šutnje”, rekao je malobrojnim novinarima Davor Dragičević.

On je dodao da će predstojeći dani, a posebno mart, donijeti novosti, a u martu će biti obilježen i dan kada je David otet, šest dana kada je mučen i na kraju će podsjetiti na, kako je rekao, “zločinačku pres konferencija vrha MUP-a RS”.

“Možda ću taj dan biti pred Tužilaštvom BiH u Sarajevu, kako nema entiteta, nema ni države, zemlje ima”, istakao je Dragičević i dodao da, ukoliko do tog dana ne bude akcije od strane Tužilaštva BiH, pravna borba za njega više neće postojati.

“Pravna borba u ovoj državi ne postoji, pravne norme ne postoje, ja ću krenuti za svoje dijete svojim putem”, istakao je Dragičević.

Davorov sin David je nestao 18.marta 2018.godine, a slučaj još nije riješen iako je od tada prošlo skoro pet godina. Tužilaštvo BiH je preuzelo navedeni predmet u aprilu 2021.godine.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter