Danas se u Banjaluci sudi Suzani Radanović, majci ubijenog Davida Dragičevića (Foto)

Danas se u Banjaluci sudi Suzani Radanović, majci ubijenog Davida Dragičevića (Foto)

Danas se održava pripremno ročište u procesu koji se vodi protiv Suzane Radanović, majke ubijenog Davida Dragičevića, a po tužbi za klevetu od strane Dubravka Kremenovića, inspektora u MUP-u RS. Dubravko Kremenović je ime koje se dovodi u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića.

Ročište se održava u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, rekao je da je došlo do suđenja koje uopšte ne bi trebalo da bude održano.

"Ovo je još jedan dokaz da je ovaj sud izgubio svaki kredibilitet. Sudi se majci ubijenog djeteta, sudi se za klevetu, a tuži je osoba koju smo majka Suzana i ja označili kao jednog od glavnih aktera koji je učestvovao u organizovanom ubistvu našeg deteta Davida Dragičevića, a to je policijski inspektor Dubravko Kremenović", rekao je Dragičević i dodao da od ovog suđenja nema ništa.

"Mi imamo odluku Ustravnog suda Bosne i Hercegovine na apelaciju koju je podnio naš advokat Ifet Feraget, a time je stavljeno van snage sve što je uradilo ovo ovdje Tužilaštvo. Ovo će presjeći Tužilaštvo BiH i Dubravko Kremenović će vrlo brzo biti na optuženičkoj klupi Tužilaštva BiH", rekao je Dragičević.

Ozren Perduv, iz neformane grupe Pravda za Davida, objavio je da sudija Osnovnog suda u Banjaluci Snježana Savić jutros nije dozvolila nikome iz Pravde za Davida da prisustvuje suđenju Suzani Radanović,

"Sudija nije dozvolila čak ni Davoru Dragičeviću prisustvo. Opravdanje je korona. Do sada su svi dozvoljavali prisustvo suđenjima. Pored toga, zahtjev za prisustvo je uredno poslat u petak", rekao je Perduv.

Dodao je da će danas Snježanu Savić prijaviti Kancelariji disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom tužilačkom savjetu.

Na kraju ročišta obje strane predočile su dokaze i glavna rasprava zakazana je za 9.februar.

Izvor: 6yka.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter