Dan srpskog stida: Policija salutira izdajniku (Foto/Video)

Dan srpskog stida: Policija salutira izdajniku (Foto/Video)

Ministru Draganu Lukaču "čestitam" Dan policije uz emitovanje video zapisa njegove sramne izdaje Republike Srpske i državnog udara iz 1997. godine. Pogledajte izdajnika u protivustavnom i nasilnom preuzimanju CJB Banja Luka, uz izvinjenje svima kod kojih ovaj snimak izazove mučninu i povraćanje.

Danas slušamo govorancije ministra Dragana Lukača povodom 30 godina od formiranja MUP-a Republike Srpske, uz zaobilaženje činjenice da se on mjesecima nakon tog 4. aprila 1992. godine borio na strani Alije Izetbegovića. Na srpsku stranu prešao je kada smo pod kontrolom imali preko dvije trećine Bosne i Hercegovine, da bi poratno prvom prilikom izdao nas i saučestvovao u državnom udaru koji je nepovratno promjenio Republiku Srpsku. 

Mnogi griješe kada prevrat iz 1997. godine pripisuju "domaćim snagama" lojalnim Biljani Plavšić. Državni udar izvršen je od strane istih onih koji su nas tokom rata bombardovali (osiromašenim uranijumom), a u okviru priprema potonje agresije na Srbiju. NATO snage kamuflirane "mirovnom misijom" silom i ultimatumima preuzimale su državne organe i institucije, da bi u konačnici iz Banjaluke bukvalno protjerali legitimno izabrane predstavnike Republike Srpske.

NATO snage su počinile državni udar, a tek šačica izdajnika svojim prisustvom davala je lažnu sliku nekakvih naših unutrašnjih sukoba. Dragan Lukač, prethodno smijenjen sa pozicije komandanta specijalne policije i suspendovan, okupio je tek 10-15 izdajnika sličnih sebi iz centralnog odreda, uz desetak mešetara oko Predraga Ćeranića. Preko 99% pripadnika policije bilo je lojalno Republici Srpskoj i legitimnoj vlasti.

Na donjem video snimku možete vidjeti i Lukača i tu šačicu izdajnika kako stoje po strani samo kako bi davali lažni legitimitet NATO agresoru. Jasno se vidi ko tog 20. avusta 1997. godine helikopterima, oklopnjacima i pješadijom opkoljava zgradu CJB Banja Luka, protjeruje sve policajce, te preuzima objekat. Vidite i Lukača kako mirno posmatra dok bar stotinu naših policajaca agresori progone kao zarobljenike ili taoce. Mnogi ga danas percipiraju kao "kolegu policajca", ali to ponajviše govori o njima.

 

Neće mi Bora Čorba zamjeriti što sam njegovu pjesmu iskoristio za upotpunjavanje dojma, no vidite kako se tekst izvanredno uklapa sa video zapisom. Kada pogledate sadržaj nema dilema oko toga ko je i kako počinio ovaj akt agresije, ko je doista počinio državni udar - ovim činom započet, a finalizovan 10. septembra i progonom člana Predsjedništva BiH, Vlade RS, te većine poslanika Narodne Skupštine RS iz Banjaluke. Kada protivpravnim nasiljem onemogućite funkcionisanje ustavom utvrđenog poretka počinili ste državni udar i bar oko toga nema dilema kako okvalifikovati ovaj istorijski događaj.

Jedino moram objasiniti sramni "izgovor" ove i ovakve akcije agresora. Ispod vidite tekst Ljiljane Kovačević, supruge jednog od ključnih saučesnika državnog udara Slobodana Vaskovića. Slagali su da je negdje oko Banjaluke pronađeno 10 tona oružja i municije namijenjenih za "nasilno preuzimanje vlasti". Pritom je kao "legitimna vlast" predstavljana predsjednica Biljana Plavšić koja je prekoračila i zloupotrebila svoja ovlaštenja, te smijenjeni i suspendovani major Dragan Lukač. Svi drugi znamo gdje su bili. I nikom nije padalo na um da sam od sebe "preuzima vlast", jer znamo ko je činio legitimne predstavnike institucija Republike Srpske.

Kada pogledate snimak i fotografiju, te par prezentovanih informacija, sami procijenite priliči li ministru Draganu Lukaču drčnost i hvalisavost kakvu ispoljava. Nastupa kao "odlikovani heroj", a djela govore da je u pitanju okorjeli izdajnik i na sve spremna bitanga. Srpski šljam najgore vrste! Dan policije takvima mogu "čestitati" samo uz opasku da su Srbi odavno izgubili dostojanstvo. 

Piše: Borislav Radovanović
Video: AP/Borislav Radovanović/youtube.com
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com 

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter