Dalibor Vrećo, tužilac-kriminalac, nastavlja sa opstrukcijom istrage ubistva Davida Dragičevića

Dalibor Vrećo, tužilac-kriminalac, nastavlja sa opstrukcijom istrage ubistva Davida Dragičevića

Dalibor Vrećo, tužilac-kriminalac, nastavlja sa opstrukcijom istrage ubistva Davida Dragičevića - Donio Naredbu o nesporovođenju istrage protiv Siniše Kojdića, inspektora, saučesnika u zataškavanju, koji je ukrao dokazni materijal o likvidaciji, kako bi prikrio ubice

Dalibor Vrećo, teški kriminalac koji, nažalost, obavlja tužilačku funkciju, nastavio je sa opstrukcijama istrage ubistva Davida Dragičevića i spasavanje učesnika u zataškavanju te likvidacije.

Vrećo je, 16.11.2020., Ifetu Feragetu, advokatu porodice Dragičević, uputio dopis u kojem ga obavještava da je donio Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Siniše Kojdića, inspektora MUP RS, koji je ukrao dokazni materijal iz istrage o ubistvu Davida Dragičevića.

Kriminalac Vrećo je naveo “da ne postoje osnovi sumnje da je Kojdić počinio krivično djelo”, iako Zoran Bošnjak, takođe zaposlen u MUP RS, tvrdi da je Kojdić ukrao donji veš ubijenog Davida i bacio ga. Uz to, postoje i direktni dokazi da je Kojdić falsifikovao dokumente, kako bi prikrio svoj zločin.

To je bio jedan od ključnih dokaza na osnovu kojeg se moglo utvrditi kako je likvidiran David Dragičević.

Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas  u Banjaluci

Vrećo je postupajući tužilac u slučaju ubistva Davida Dragičevića i već duže od dvije i po godine sprečava svaku istragu o likvidaciji.

U tu svrhu je i Naredba o nesprovođenju istrage protiv Kojdića.

Vreću štiti Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, koji mu je omogućio nastavak kriminalnih poslova u OJT Banjaluka, jer ga je VSTS, u julu ove godine, oslobodio svake odgovornosti zbog teških krivičnih djela koja je počinio.

Vrećo je u “Slučaju Naerac”, o kojem sam opširno pisao (vidi dodatak) lažirao optuženog u sudnici.

Uprkos dokazima da je počinio teški kriminal, koji su dostavljeni od pravosudnih organa Francuske (u trenutku lažiranja suđenja, Dragan Nareac se nalazio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, pa nikako nije mogao biti taj dan u sudnici u Gradišci), Tegeltija je oslobodio Vreću; Kako bi Vrećo mogao da nastavi sa svojim zločinačkim radom i oslobađa krivce i saučesnike u ubistvu i prikrivanju ubistva Davida Dragičevića.

Vreću štiti i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, koji je, zajedno sa Tegeltijom, glavna prepreka rješavanju zločina teškog ubistva Davida.

I Lukača i Tegeltiju štiti Vrh nenarodnog Režima Milorada Dodika, jer bi rješavanje ubistva Davida Dragičevića značilo i kraj te autokratske, ubilačke vlasti.

U nastvaku svi detalji oko Vrećinog zločinačkog djelovanja, upletenosti Kojdića u prikrivanje dokaza o ubistvu, kao i o zaštiti koju kriminalcu Vreći pružaju Lukač i Tegeltija.

Nagrada za Zločin: Kojdić, saučesnik u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića, po Lukačevom nalogu imenovan za načelnika Odjeljenja za krvne delikte u PU Banjaluka (24.06.2020.)

Kojdić, saučesnik u zataškavanju ubistvu Davida Dragičevića


Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/