Da srce prepukne od tuge - Način na koji su se suprug i sin oprostili od strelkinje Bobane Momčilović Veličković (Video)

Da srce prepukne od tuge - Način na koji su se suprug i sin oprostili od strelkinje Bobane Momčilović Veličković (Video)

Srpska strelkinja Bobana Momčilović Veličković biće sahranjena u sredu u rodnom Boru.

Od srpske strelkinje poslednji put oprostiće se porodica, prijatelji, kolege, poznanici na komemorativnom skupu zakazanom za sredu u muzičkoj školi u Boru, nakon čega se uslediti polaganje urne.


Foto: Čitulja za Bobanu Momčilović Veličković

Suprug Miroslav i sin Vukašin oprostili su se od Bobane rečima koje lome i najtvrđa srca.

- Možda spava sa očima izvan svakog zla, izvan stvari, iluzija, izvan života, i snjom spava, neviđena, njena lepota; Možda živi i doći će posle ovog sna. Možda spava sa očima izvan svakog zla. Zauvek ćemo te voleti - piše u poruci koju su potpisali suprug Miroslav i sin Vukašin.

Zapravo je ovo poslednja strofa pesme Vladislava Petkovića Disa "Možda spava", jedne od najlepših pesama naše moderne:

VIDEO:

 

Bobana Momčilović Veličković donela je 1. juna u Zaječaru na svet zdravog dečaka Vukašina, a nakon višednevnog insistiranja porodice da se prebaci za Beograd, jer je dobila eklampsiju i insistiranja doktora da za tim nema potrebe, u naš glavni grad stigla je nažalost prekasno. Dve nedelje napora doktora da je stabilizuju i pomognu joj da dobije životnu bitku nisu urodili plodom i Bobana nas je napustila 21. juna.

Suprug preminule olimpijke Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prijavu državnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela protiv doktora koji je vodio trudnoću Zorana Roškova, a usled kojeg je Bobana izgubila život.

Foto naslovna: novosti.rs/screenshot
Video: Mala Vračka/youtube.com
Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks