Urnebes! Da nije tragično, bilo bi komično! Opština Kalinovik usvaja i šalje -Debinu rezoluciju- u UN?? (Foto)


Urnebes! Da nije tragično, bilo bi komično! Opština Kalinovik usvaja i šalje -Debinu rezoluciju- u UN?? (Foto)

URNEBES a nije lažna vijest – Opština Kalinovik usvaja Debinu rezoluciju prema Ujedinjene nacije

Podigla se sva kuka i motika da pokaže lojalnost i odanost Velikom Vođi, a postoji nešto mnogo luđe i od skakanja Dobojlija u bazen sa porukom – u vatru i vodu za Dodika. Neke vijesti i informacije su takve da je teško različiti da li se radi o satiri, humoreski ili našoj sumornoj realnosti, o čemu govori informacija da će Skupština opštine Kalinovik u ponedeljak održati vanrednu sjednicu na kojoj bi trebala da se usvoji Rezolucija o zaštiti i nepovredivosti prava Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave!

Prijedlog Rezolucije predsjednik Skupštine opštine Kalinovik Dragan Ždrale uputio je juče odbornicima, da je razmotre do ponedeljka, a nakon usvajanja očekuje se da sitno pismo bude poslato u Njujork, u sjedište Ujedinjih nacija. U Rezoluciji od 6 tačaka, između ostalog, odbornici iz Kalinovika traže da se uskrati boravak Kristijanu Šmitu u Bosni i Hercegovini, te se govori o imovini Republike Srpske, iako nije donesena nikakva odluka o ovom pitanju.

Nezvanično saznajemo da je sitno pismo i Rezoluciju sastavio Deba Sladoje sa najbližom svitom, potom ga poslao u Laktaše na redigovanje i kontrolu, a pošto se mnogo dopalo Velikom Vođi odlučeno je da se pusti u skupštinsku proceduru, a potom pošalje na sve važne svjetske adrese.

Ulizivanje poltrona Partije svom Velikom Vođi postaje potpuno šizofreno, na granici ludila, a krizne situacije, veliki strah i zabrinutost koju Vođe pokazuje je dobra jer na njegov mig iz bakinačkih Dvora poskakaju svi plaćenici i sluge, izađu iz političkih rupa i pokažu pravi trag.

Ostaje da se vidi da li će putem Kalinovika hrabro krenuti odbornici i Skupštine opštine Jezero, Istočni Mostar i Drinić, zauzeti čvrst stav i poslati jasne poruke centrima moći, jer ako krenu serijski da zatrpavaju generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša, možda pritisak urodi plodom i natjera članice Savjeta bezbjednosti na povlačenje.

Narod se u totalitarnom sistemu kali kao u filmovima Živka Nikolića ili seriji „Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca“, lobotomija mozga od strane ulizica i režimskih medija će ostaviti teške posledice i biće potrebno dosta vremena i katarze nakon oslobođenja da se društvo i narod vrate u normalu.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: Avaz TV/Printscreen
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter