-Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!-

-Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!-

Ubistvo Bašića/NarkoDiler Railić načelniku Uprave Mariću: Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!

1. U tekstu “Kokainska Zvijer Matković - dio Narkoveza; Kad će biti saslušani Kostrešević i Jolović zbog druženja sa NarkoDilerom Railićem, osumnjičenim da je naručio ubistvo policajca Bašića; Tužilac Ćelić na Industrijskom Kiseoniku - odumrle mu tužilačke sposobnosti; Da li se zataškava ubistvo Miletića i gdje su “iz predmeta” nestali kriminalci Vukajlović i Aćić”, najavio sam da bi trebalo “saslušati i Kostreševićevu narkokrticu Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, kako bi se utvrdilo da li je 23.03.o.g. kada je uhapšen Railić zahtijevao da s njim ostane nasamo. I ostao je. O tome opširnije uskoro”.

2. Prije nego je Marić naredio “specijalcima” da napuste prostoriju i ostave ga nasamo sa Marićem, NarkoDiler Dalibor Railić je vrlo glasno pitao Marića, pred “specijalcima” koji su tome svjedočili:"Šta je, jeste li me doveli ovdje da kažem koliko sam kome od vas platio, koliko dugo i od koje droge; Da li sam zato ovdje; Hoćete li da kažem kome sam od vas plaćao godinama”?

3. Nakon toga Marić je izbacio “specijalce” iz prostorije i ostao nasamo sa Railićem; O čemu su razgovarali znaju njih dvojica, ali nakon što je dežurni tužilac pustio Railića, odmah je uhapšen ispred OJT i sproveden u Sarajevo, gdje je pritvoren zbog trgovine narkoticima.

Mladen Marić

4. NarkoDiler Dalibor Railić sumnjiči se i za naručivanje likvidacije Radenka Bašića, načelnika odjeljenja krim policije PU Prijedor.


Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

Bašića je likvidirao, kako se sumnja, Aleksandar Miljatović, 21.03.o.g., u naselju Pećani u Prijedoru, tako što mu je pucao u potiljak.


Ubica Miljatović

Miljatović je u noći 26/27.03. kada je uhapšen u Laktašima sve priznao, ali se u Posebnom odjeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala branio ćutanjem i u pritvoru je.

5. Bilo bi odlično kada bi Railić progovorio koga je sve plaćao, posebno što je u trideset dana prije ubistva Bašića najmanje pet puta sjedio sa Sinišom Kostreševićem, a jednom sastanku je prisustvovao i Milan Jolović Legenda.


Kostrešević

Kostrešević je već tada znao da je Railić preko Skajaplikacije tražio “ubicu za policajca”. Znao je to i Darko Ćulum, direktor SIPA, koja je imala i dojavu od svog informanta, kao i Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.

6. Niko od njih još uvijek nije saslušan, iako bi to bilo vrlo logično. Ali, sve što je logično, u BiH je nelogično.

7. Da vidimo koga je Railić sto posto plaćao, što je javna tajna u Prijedoru: Plaćao je Mladena Mitrovića, Glavnog tužioca OJT Prijedor koji je kriminalac, ništa manji od pomenutog NarkoDilera. Plaćao ga je godinama.


Mladen Mitrović

8. Railić je, godinama, plaćao i Gorana Mikanovića, koji je prije Bašića bio načelnik Sektora krim policije u PU Prijedor.

Railić nije mogao platiti Bašića, jer je riječ o poštenom policajcu. Nažalost, nije ih previše ostalo, a poštenje je platio glavom.


Goran Mikanović

9. Trio Mitrović-Mikanović-Railić je perfektno funkcionisao: Railić je nesmetano dilao, Mikanović ga štitio, a Mitrović, kao Glavni tužilac, štitio i za najteža nedjela - kao što je teško ranjavanje, a potom i likvidacija, kao što je ona Mihajla Stupara zvanog Šmit, o čemu sam već pisao u tekstu “Dodikov Verbalni Srednji Prst Tužilaštvu BiH; Zorana Stevanovića maksimalno zaštiti kako bi bio presuđen zbog trgovine narkoticima; NarkoDiler Railić je vladao Prijedorom uz pomoć vlasti”!

10. Nije poznato da su saslušani Mitrović i Mikanović, a poznato je da nije smijenjen načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović, iako je likvidiran načelnik Sektora krim policije iz njegove uprave.


Sretoja Vujanović

11. Dragan Lukač evidentno zna zašto to nije učinio i za šta su mu Vujanović, kao i Marić i brojni drugi kriminalci iz MUP RS potrebni, pa ih i dalje drži uz sebe. A sebe (opet) uz Milorada Dodika, Uzurpatora i Vrhovnog Unutrašnjeg Neprijatelja.


Lukač i Dodik

12. Mehanizam jeste spor, možda i prespor trenutno, ali radi. Procesi su neumitni i nemoguće ih je zaustaviti. Niko od pomenutih neće ostati zaštićen i na slobodi. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Foto naslovna: bigportal.ba
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter