-Da li je ovo zločin nad Vodovodom-? Peti put Poreska u februaru blokirala račune - radnici bez plate za januar i februar

-Da li je ovo zločin nad Vodovodom-? Peti put Poreska u februaru blokirala račune - radnici bez plate za januar i februar

Pokretanjem najnovije blokade, račun Vodovoda neće biti aktivan odnosno odblokiran do druge polovine marta saznaje portal Dešavanja u Bijeljini, a sve iz razloga što je dnevni priliv finansijskih sredstava na račun preduzeća oko 30.000 KM, te je neizvjesno kada će radnici primiti platu za januar i februar.

-Prva blokada računa A.D. "Vodovod i kanalizacija" Bijeljina od strane Poreske uprave uslijedila je 10.02.2022. godine na iznos od 100 000 KM, zatim ubrzo i druga na iznos od 100 000 KM, napisao je na svom FB nalogu vd direktor bijeljinskog vodovoda Dragiša Tanacković.

Blokiran račun AD ''Vodovovod i kanalizacija'' - radnici bez plate za januar i februar

Blokada računa bijeljinskog Vodovoda koja je uslijedila 22. februara 2022. godine i dalje traje.

Blokada Vodovoda od strane Poreske uprave je uslijedila 10. februara 2022. godine ali za par dana isti je odblokiran prilivom manjih finansijskih sredstava.

Za samo jedan dan blokada računa Vodovoda na iznos od 574,388.54 KM

Blokada računa AD ''Vodovod i kanalizacija'' koja je ponovo uslijedila 22. februara 2022. godine i dalje traje, a samo juče (petak 25. februar 2022. godine)  račun Vodovoda je blokiran na iznos od 574,388.54 KM. 

Pokretanjem najnovije blokade račun Vodovoda neće biti aktivan odnosno odblokiran do druge polovine marta saznaje portal Dešavanja u Bijeljini, a sve iz razloga što je dnevni priliv finansijskih sredstava na račun preduzeća oko 30.000 KM.

Zbog blokade računa Vodovoda neizvjesno je kada će radnici primiti platu za januar i februar, a što će u najvećoj mjeri zavisiti od priliva finansijskih sredstava radi deblokade računa.

Dragiša Tanacković vd direktor AD ''Vodovod i kanalizacija'' nije odgovarao na pozive redakcije portala Dešavanja u Bijeljini.

Datume aktiviranja i novčane iznose blokada možete vidjeti u dokumentu/fotografiji koju je objavio Tanacković.

Tanacković dalje pita, da li je ovo "zločin" nad Vodovodom?

Takođe nastavlja i sa nizom pitanja kao što je ''da li je ovo plan da se "potopi" Vodovod''? Da li je Država smjela da dopusti ovoliko zaduženje i onda naglo da reaguje u smislu naplaćivanja? Da li će nečija imovina biti zaplijenjena zbog ovoga? Da li se neko pita kad će radnici dobiti januarsku platu?

Dragiša Tanacković nije napisao na svom FB nalogu kome su upućena pitanja i od koga očekuje odgovor na ista ali se može predpostaviti da se odnose na odbornike bijeljinskog parlamenta koji nisu podržali kreditno zaduženje A.D. ’’Vodovod i kanalizacija’’ Bijeljina.

Naime, jedna od tačaka dnevnog reda na 11. sjednici SG Bijeljina koja je izazvala najviše polemike među odbornicima je kreditno zaduženje AD "Vodovod i kanalizacija" Bijeljina.

Grad Bijeljina je trebao biti Garant po kreditu Akcionarskom društvu „Vodovod i kanalizacija“ u iznosu od 5.100.534,91KM, od čega se na glavnicu odnosi 3.800.000,00KM, kamatu 1.262.534,91KM i ostale troškove realizacije kredita 38.000,00KM.

Kako je navedeno u obrazloženju, A.D. „ Vodovod i kanalizacija“ sredstva kredita bi se iskoristita za refinansiranje postojećih finansijskih obaveza Društva, u skladu sa Projekcijom mjesečnog priliva i odliva novčanih sredstava sa planom obezbjeđenja nedostajućih sredstava.

Izvor: desavanjaubijeljini.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter