Da je Garić htio prodati vjeru za večeru danas bi bio živ

Da je Garić htio prodati vjeru za večeru danas bi bio živ

"Da je Branislav Garić htio prodati vjeru za večeru danas bi bio živ. Nije to uradio jer je znao da je jedan dan u životu orla vrijedniji od proživjelih dvjesta godina neke kornjače."

Ovo je stav na Fejzbuk profilu bivšeg predsjednika SDS Vukote Govedarice, koji se prisjetio dana kada je prije 11 godina u Doboju ubijen Branislav Garić.

"Te subote prije jedanaest godina u poslijepodnevnim satima, stigao sam u Doboj. Pored obaveza koje nisu imale politički karakter, iskoristio sam priliku da pozovem Branislava Garića sa namjerom da se sutradan ujutro vidimo i porazgovaramo o temama koje su nam bile zajedničke", napisao je Govedarica, dodajući da je nakon nekoliko sati dobio informaciju da je Garić ubijen.

"Volio sam tog čovjeka jer koliko je plijenio svojom pojavom spolja, najmanje još toliko njegovo unutrašnje biće, njegova ličnost i njen karakter, ulivale su povjerenje. Sa njim si uvijek znao na čemu si jer nije bio prevrtljivac niti lakovjeran. Dosledan i nepokolebljiv u svakom momentu. Zato je platio svojom glavom. Baš velika cijena ali ne dešava se prvi put da čovjek takvog kova svojom glavom žrtvuje svoju slobodu i sreću svoje porodice", naveo je Govedarica i dodao: 

"A da li je potrebno još jednom napomenuti da je ubica ili onaj koji ga je likvidirao, oslobođen odgovornosti jer je našem pravosuđu dostavio papir na kome je pisalo da je neuračunjiv? Jedina sankcija za ekzekutora bila je zabrana nošenja oružja narednih šest mjeseci. San koji sam imao te noći pretvorio se u cjelonoćni košmar i danas sam uvjeren da je imao poruku kako će smrt „mirno stati nad njime i sopstvenom rukom ispisati“ Branovo ime. Ubili su Garića, na ulasku u Gacko, telefonom mi je javio naš zajednički prijatelj". 

"Sjećam se i mog prvog dolaska u Doboj u ulozi predsjednika stranke. Zatražio sam da radna posjeta gradskom odboru započne posjetom grobnom mjestu našeg Branislava", prisjeća se Govedarica.

Između ostalog naveo je: "Da je Branislav Garić htio prodati vjeru za večeru danas bi bio živ. Nije to uradio jer je znao da je jedan dan u životu orla vrijedniji od proživjelih dvjesta godina neke kornjače." 

U Doboju će sutra biti obilježeno 11 godina od ubistva potpredsednik SDS-a i predsednika Opštinskog odbora stranke u Doboju Branislava Garića.

Garića je ubio direktor građevinske firme "Građ-promet" iz Doboja Rajko Savić, koga je 4. marta 2010. godine Vijeće Okružnog suda u Doboju oslobodilo optužbe za ubistvo, jer je u vrijeme tog događaja bio neuračunljiv.  

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks