Željko Avramović: Ćuti Rajko, čuće te neko!

Željko Avramović: Ćuti Rajko, čuće te neko!

Da i Rajku neko piše!

Uvek sam smatrao da je najveća besmislica pisati otvoreno pismo nekome sa kim se svaki dan vidjaš i čuješ. Kao da se posredstvom medija obraćaš ženi ili sinu.

Rajku Dukiću se to osladilo, pa malo - malo pa piše. Kako je krenuo, brzo će moći da objavi i sabrana dela otvorenih pisama. Sve mi se čini, biće plodniji pisac i od Andrića, Selimovića, Dučića...

Zato odlučih da se i ja obratim Rajku, da i njemu neko nešto napiše. Da u pauzi pisanja ima šta i da pročita!

Ne smeta meni što Rajko piše, on koji bi trebao da ćuti kao zaliven, već što to radi sa pogrešne adrese.

Da ima imalo prava i pravde, Rajko bi pisao razglednice iz Foče ili Zenice!

Čovek, koji je do početka rata u BiH primao platu u državnoj firmi, kao i svi drugi, danas je vlasnik cele jedne opštine! Jedinstven slučaj u Evropi! Vlasnik svega, gospodar života i smrti u Milićima! Kako? Od kojih para Rajko kupi rudnik? Gde ih zaradi? Dok su branioci Republike Srpske dobili invalidnine od 200-300 maraka ti si od Karadžića dobio Rudnik boksita, a kasnije od Dodika sve ostalo u Milićima.

Manje su se ljudi plašili aga i begova za vakta Turaka, nego što se danas plaše tebe. I sva moć i sve pare i sve ti je malo i hoćeš još. I kada ti Dodik ne da, ti pišeš. Ali kao svaki poltron i ulizica, ne pišeš i ne prozivaš sultana Dodika, već vezira Radovana. Tvog šefa voznog parka!

Kada dobiješ što si tražio zaćutiš i ljubiš skute!

Ti si najeklatantniji produkt Dodikovog nakaradnog sistema. Zbog tebe i njega i vama sličnim Republiku Srpsku u širokom luku zaobilaze svi investitori. Ako neki i navrati izvarate ga i saplićete na svakom koraku dok ne pobegne glavom bez obzira! I nije te sramota zbog toga, nego smatraš da ti pripada da ti nekoga optužuješ. Ti koji si Miliće vratio u doba robovlasništva, a Mile ti u tome svojski pomogao!

Nije Rajko korona nanela nesagledivu štetu Republici Srpskoj, već ti i slični tebi!

Čitam da će naučnici do jeseni napraviti vakcinu protiv korona virusa i pitam se kako će se Republika Srpska vakcinisati od raznih Rajka?

 Piše: Željko Avramović/Novinar i analitičar iz Beograda

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks